21 Ocak 2010 00:00

'Sendikal haklar nöbeti' 4. haftasında

DİSK'in son dönemlerde işçilere yönelik artan baskılara dikkat çekmek için başlattığı "Sendikal hak ve özgürlükler nöbeti" 4. haftasında devam etti

Paylaş

DİSK'in son dönemlerde işçilere yönelik artan baskılara dikkat çekmek için başlattığı "Sendikal hak ve özgürlükler nöbeti" 4. haftasında devam etti.
Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelen DİSK, KESK,TMMOB, TBB üyeleri eylemde TEKEL işçilerine destek verdiler. "TEKEL işçisi yalnız değildir" sloganlarının atıldığı eyleme Tek Gıda-İş üyeleri de destek verdi.
DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün burada yaptığı açıklamada, emekçilere yapılan saldırının, tüm işçi sınıfına yapıldığını belirtti. Bunun tek sorumlusunun AKP Hükümeti olduğunu belirten Görgün, işçilerin örgütlenme özgürlüğünün, toplu sözleşme hakkının ve grev hakkının engellenemeyeceğini bunun mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.
Görgün'ün konuşmasının ardından konuşan Tek Gıda-İş 10. Şube Başkanı Muzaffer Dilek, TEKEL işçilerinin mücadelesinin kazanana kadar devam edeceğini ifade etti. DİSK üyeleri ayrıca yarın saat 18.00'de Taksim'de TEKEL işçilerine destek vermek için meşaleli yürüyüş yapacaklarını açıkladılar.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bebekler bile korunmadı!

SONRAKİ HABER

TEKEL’de anlaşmaya doğru mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...