21 Ocak 2010 00:00

Hasta gurbetçiler üzerinden vurgun

YURTDIŞINDA yaşayan hasta gurbetçiler üzerinden devleti dolandıran şebeke çökertildi.

Paylaş

YURTDIŞINDA yaşayan hasta gurbetçiler üzerinden devleti dolandıran şebeke çökertildi. Almanya'daki hastaneleri didik didik arayıp hasta Türkleri bulan kaçakçılık şebekesi, onların üzerinden sıfır vergi ve değerinin yarısını ödeyerek 21 lüks otomobil getirdi. 400 bin lirayı bulan ve bakanların bindiği otomobillerden daha lüks araçlar galerilerde satılarak 1 milyon doların üzerinde gelir elde edildi. 7'sinin tutuklandığı şebekenin başındaki S.G.Y özel hastane sahibi çıktı.
Kaçakçılık şebekesinin Almanya'da yaşayan gurbetçilerin bir defaya mahsus sıfır vergili araç getirme hakkını devleti dolandırmak için kullandıkları belirlendi. Şebeke hasta gurbetçilerin 'Permi' haklarını öldükten sonra mirasçılarından almak için Almanya'da Türklerin yaşadığı şehirleri mercek altına almış. Kahvehaneleri, camileri ve gurbetçilerin okullarına giden şebekenin Almanya ayağı, tek tek hastaları belirleyip adlarına sahte belge düzenlemiş. Bu belgelerle süper lüks otomobilleri Türkiye'ye getirdikleri polisin 8 aylık dinlemesine takıldı. 21 lüks araç sıfır vergi ve yarı fiyatına Türkiye'ye getirilerek oto galerilerde satılırken suçüstü yapıldı. Araçlar Gümrük Müsteşarlığı tarafından Tasfiye İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Mahkemenin sonuçlanmasının ardından arabalar ihaleyle satışa çıkacak.
'ALMANCILARIN' BOL OLDUĞU ŞEHİRLERDE
Sincan Cumhuriyet Savcısı Sudi Toksoy'un talimatlarıyla Ankara Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Muhafaza Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıkarılan kaçakçılık şebekesinin Nevşehir, Antalya, İzmir ve Zonguldak'taki üyeleri yakalandı. Eş zamanlı operasyonlarda S.G.Y liderliğindeki şebekenin elemanları oldukları belirlenen ve aralarında gümrük müşaviri ile gümrük memurunun da bulunduğu 12 kişi gözaltına alınırken bunları 7'si tutuklandı. Kaçakçılık şebekesinin Almanya'ya bol işçi gönderen şehirleri özellikle seçtiği tespit edildi. Özellikle Zonguldak, Nevşehir, Antalya ve İzmir'in Almancılarla meşhur olduğunu Gümrük yetkilileri de raporlarına yansıttı. (Ankara/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

‘Adalet bakanı sözünü tut, KİK kararlarını uygula!’

SONRAKİ HABER

Bebekler bile korunmadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa