21 Ocak 2010 00:00

‘Adalet bakanı sözünü tut, KİK kararlarını uygula!’

ADLİYELERDE çalışan BES üyesi yargı hizmetleri emekçileri, Kurum İdare Kurulu (KİK) kararlarının uygulanması talebiyle ilgili ortak eylem yaptılar.

Paylaş

ADLİYELERDE çalışan BES üyesi yargı hizmetleri emekçileri, Kurum İdare Kurulu (KİK) kararlarının uygulanması talebiyle ilgili ortak eylem yaptılar. Eylemlerde, KİK kararını hayata geçirmeyen adalet bakanı ve AKP Hükümeti’ne tepki vardı.
Adalet Bakanlığı’nın Ekim 2009’da gerçekleşen Kurum İdare Kurulu toplantısında, yargı emekçileri, adalet hizmetleri tazminatının yükseltilmesini ve havuz paralarının eşit şekilde dağıtılmasını talep etmişlerdi. Adalet Bakanlığı da bu taleplerin karşılanacağı sözünü vermişti.
İzmir Karşıyaka ve Bayraklı adliyelerinde ortak eylem kararı hayata geçirildi. Dün öğle saatlerinde Bayraklı Adliyesi Sosyal Tesisleri önünde bir araya gelen yargı emekçileri, ücrette adalet istediklerini, sözleşmeli köle olmayacaklarını belirttiler.
BES Bayraklı Adliyesi İşyeri Temsilcisi Selma Şen, AKP iktidarının 2008’de çıkarmış olduğu 5793 sayılı Yasa ile kamu emekçilerine yönelik herkese eşit ücret uygulamasını hayata geçireceğini kamuoyuna açıkladığını, ancak 2010/7 sayılı Bakanlar Kurulu kararının geçici birinci maddesinin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti. 2010/7 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kamu emekçilerinin yan ödeme ve ek kat sayılarının belirlendiğini ifade eden Şen, “Belirlenen rakamlarla emekçilere sefalet ücreti dayatılmıştır. Amir kadrolarında görev yapanlara yaklaşık olarak 100 ila 250 TL arasında ek ödeme artışı sağlanmış, fakat aynı kurumda çalışan emekçilere yüzde 2.5’lik zam artışı dışında herhangi bir iyileştirme yapılmamıştır” dedi.
‘YARGIDA ADALET’
Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen büro emekçileri adına açıklama yapan BES Şube Yöneticisi Cemgil Polat, yargı emekçilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi konusunda Adalet Bakanlığı ile sendikaları arasında yoğun çalışmalar yürütüldüğünü, ancak Adalet Bakanlığı başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşta emekçilerin açlık ve yoksullukla karşı karşıya bırakıldığını belirtti.
Cemgil sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu adaletsizliği iyileştirme; kimi devlet yanlısı sendikaların açıkladığı gibi, emekçilerin sorunlarını çözen ve ücrette adaleti sağlayan bir uygulama değildir. Bu nedenle tüm büro emekçilerini, mücadele örgütleri olan sendikamızda örgütlenmeye ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz”
İstanbul’da Şişli, Bakırköy ve İstanbul adliyelerinde çalışan emekçiler de aynı taleplerle, aynı satte eylemdeydiler.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Çekte 600 TL sınırlaması

SONRAKİ HABER

Hasta gurbetçiler üzerinden vurgun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...