21 Ocak 2010 00:00

Çekte 600 TL sınırlaması

BANKALAR, süresinde ibraz edilen çekin karşılığının hiç bulunmaması halinde, çek bedeli 600 TL veya üzerinde ise 600 TL’sini ödeyecek.

Paylaş

BANKALAR, süresinde ibraz edilen çekin karşılığının hiç bulunmaması halinde, çek bedeli 600 TL veya üzerinde ise 600 TL’sini ödeyecek.
“Çek Defterlerinin Baskı Şekline, Bankalarına Hamile Ödemekle Yükümlü Olduğu Miktar ile Çek Düzenleme ve Çek Hesabı Açma Yasağı Kararlarının Bildirilmesine ve Duyurulmasına İlişkin Tebliğ” yürürlüğe girdi.
Buna göre çek defterleri, bankalarca tacir olan ve tacir olmayan kişilere verilecek çekler ile hamiline düzenlenecek çekler açıkça ayırt edilebilecek şekilde belirlenen esaslara göre bastırılacak.
Tacir çeklerinde, zemini lacivert olan çerçeve içerisinde beyaz renkte ve büyük harflerle “TACİR” ibaresi yer alacak. Hamiline düzenlenen tacir çeklerinde zemini kırmızı olan çerçevede içerisinde beyaz renkte ve büyük harflerle, hamiline ifadesi ikinci satırda olmak üzere, “TACİR HAMİLİNE” ibaresi yer alacak.
Tacir olmayan kişi çeklerinde zemini yeşil olan çerçeve içerisinde beyaz renkte ve büyük harflerle “TACİR OLMAYAN” ibaresi yer alacak. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığı, Gökçek’i koruyor mu?

SONRAKİ HABER

‘Adalet bakanı sözünü tut, KİK kararlarını uygula!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...