21 Ocak 2010 00:00

Mahallelilerin buluşma noktası dernek

GEÇTİĞİMİZ yıl mayıs ayında kurulan Alevi Yol Derneği kurulalı bir yıl bile olmamasına rağmen bu güne kadar pek çok etkinliğe imza atarken, mahalle halkının da birlikte üretip, paylaştığı bir mekan oldu.

Paylaş

GEÇTİĞİMİZ yıl mayıs ayında kurulan Alevi Yol Derneği kurulalı bir yıl bile olmamasına rağmen bu güne kadar pek çok etkinliğe imza atarken, mahalle halkının da birlikte üretip, paylaştığı bir mekan oldu.
Menemen Ulukent’te bulunan dernek bünyesinde, bağlama, gitar, semah kursları veriliyor. Mahalleli ile iç içe olan derneğin işleyişi ile ilgili görüştüğümüz Yönetim Kurulu Başkanı Malik Yüksekoğlu, derneğe bağlama kursu için gelmiş ve 6 ay sonra da yönetim kuruluna seçilmiş.
Şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediklerini dile getiren Yüksekoğlu, “Bu güne kadar üç kere cem yaptık, bağlama kursiyerlerimizin etkinliği oldu ve aşure günü yaptık. Yaptığımız tüm etkinliklerde kararları üyelerimizle ortak alıyoruz ve etkinliklerden sonra tekrar bir araya gelip değerlendiriyoruz” diyor.
Sadece etkinlik yapmadıklarını hayatın her alanında her şeyi paylaşmaya çalıştıklarını belirten Yüksekoğlu, “İleriye dönük projelerimiz var. seminerler konferanslar, ev toplantıları yapmayı düşünüyoruz. Derdimiz sadece Alevilerle de değil herkesin sorunlarını paylaşmak, çözüm üretebilmek istiyoruz” diyor. Yüksekoğlu, mahalle temsilcilikleri oluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekliyor.
Yeni bir parti kurulması çalışmalarına da değinen Yüksekoğlu bu konuya ilişkin, “Alevi partisinin olması bence ayrıştırıcı olur. Böyle bir partiye sadece aleviler gelir. Tekrardan parti kurmaktansa şu an mevcut olan, kendimize yakın gördüğümüz sosyalist partilere destek verilmelidir” diyor.
Dernek mahalledekilerin evi gibi olmuş. Birisi sobanın üstünde ekmek ısıtıyor diğeri çayları getiriyor. Elinde örgüsü ile bize ‘hoşgeldiniz’ diyen Şehriban Yumuşak’a dernekte neler yaptıklarını soruyoruz. Perşembe günleri kadınlarla bir araya gelip sohbet ettiklerini belirten Yumuşak “Kimisi örgü örüyor, kimisi kitap okuyor. İlk günler katılım azdı. Ama şimdi çok iyi” diyor. Belediyeden yer istediklerini ve şu an imza toplama aşamasında olduklarını söyleyen Yumuşak, belediye başkanından Kent-2’ye cemevi yapılmasını da istediklerini sözlerine ekledi.
Bağlama ve semah kursiyerlerinden Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunu Şenay Çoban da, “Kültürümüzün öğrenilmesi yaşatılması açısından özellikle gençlerimizin gelmesini istiyorum hep birlikte bir şeyler paylaşmak güzel” diyerek düşüncelerini ifade ediyor. (İzmir/EVRENSEL)
Özlem Çamsarı
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

Baz istasyonlarını mahkeme kararıyla kaldırttılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...