21 Ocak 2010 00:00

ABD heyetinden, BDP’ye ziyaret

ABD Adana İkinci Konsolosu, BDP Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyaret ederek, BDP’nin demokratik açılıma yaklaşımı ve 14 Nisan’dan bu güne kadar gelişen operasyon ve tutuklamalara ilişkin bilgi aldı.

Paylaş

ABD Adana İkinci Konsolosu, BDP Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyaret ederek, BDP’nin demokratik açılıma yaklaşımı ve 14 Nisan’dan bu güne kadar gelişen operasyon ve tutuklamalara ilişkin bilgi aldı.
ABD Adana İkinci Konsolosu Alexander D.Sehrank, Dışişleri Bakanlığı Türkiye Masası Şefi Jason Arvey ve Büyükelçilik Siyasi Masası’ndan Leyla Ones, BDP Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyaret ederek, BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, PM Üyesi Nijat Yaruk ile görüştü. Görüşmeye ilişkin bilgi veren BDP İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, ABD heyetinin, sürece ilişkin düşüncelerini öğrenmek için kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, heyetin Kürt sorununun çözümünden yana olduğunu ifade ettiğini kaydetti. ABD heyetinin, ayrıca Diyarbakır, Şırnak ve Siirt’teki belediye başkanları ve çeşitli kurumlarla da görüşmeler yapacağı öğrenildi.
BDP’YE ŞÜPHELİ PAKET
Şanlıurfa’da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) merkez ilçe binası kapısına bomba süsü verilmiş paket bırakılırken, fünye ile patlatılan paketten tuz çıktı. Bahçelievler Mahallesi 4. sokakta bulunan BDP Merkez İlçe Başkanlığı binasının girişine bırakılan bomba süsü verilmiş paket fünye ile patlatılınca içinden tuz çıktı. Şanlıurfa’da daha önce de kapatılan DTP’nin Yenişehir irtibat bürosu ve Karaköprü Belde binası molotof atılmak suretiyle yakılmak istenmiş ve maddi hasar meydana gelmişti. (HABER MERKEZİ)

PASAPORT SORUŞTURMASI
DİYARBAKIR Cumhuriyet Savcılığı, Kandil ve Mahmur barış grupları üyelerinden 23 kişi hakkında Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye pasaportsuz giriş yaparak Pasaport Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Diyarbakır Adliyesi’ne gelen barış grupları üyelerinden Gülbahar Çiçekçi, Hamiyet Dinç ve Zehra Tunç, Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Okay: AKP kendi derin devletini kuruyor

SONRAKİ HABER

Cemevleri ibadet yeri sayılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...