21 Ocak 2010 00:00

Kütüphanede kahkahalı söyleşi

ÜSKÜDAR Şemsipaşa İlçe Halk kütüphanesinin geleneksel olarak düzenlediği Kız Kulesi Söyleşileri’nin ocak ayı konuğu mizah ve çocuk kitapları yazarı, karikatürist Cihan Demirci’ydi.

Paylaş

ÜSKÜDAR Şemsipaşa İlçe Halk kütüphanesinin geleneksel olarak düzenlediği Kız Kulesi Söyleşileri’nin ocak ayı konuğu mizah ve çocuk kitapları yazarı, karikatürist Cihan Demirci’ydi.
Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi’nin söyleşi salonunda tek bir boş sandalye kalmamıştı… Dışarıda kar içeride kahkaha dolu sıcak bir söyleşi vardı. Cihan Demirci söyleşisine Üsküdarlı mizahçılardan, çizgi ustaları Oğuz Aral ve Tekin Aral’dan yazı ustası Suavi Sualp’ten söz ederek başladı. Mizah yazarlığı serüvenini, çocukluk ve gençlik yılları anılarını, Damdaki Mizahçı’nın nasıl ortaya çıktığını anlattığı keyifli konuşmasını etkinliğe katılan gençlerin sorularını yanıtlayarak son verdi.
Etkinlik sonrası Tudem Yayıncılık tarafından yayınlanan son kitabı Sinirnaz’ın Sözlüğü’nü okurlarına imzaladı.
Üsküdar Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi ve Tudem Yayıncılığın işbirliği ve sponsorluğunda gerçekleşen Kızkulesi Söyleşileri’nin 2010 yılı boyunca her ay devam edeceği açıklandı.
CİHAN DEMİRCİ KİMDİR?
1963 İstanbul doğumlu Cihan Demirci, İDGSA-Tekstil, ve MSÜ-Sinema Televizyon bölümlerinde okudu. İlk karikatürleri Fırt dergisinde yayınlandı.(1978) İlk imzalı yazısı Haziran 1980’de Gırgır’da çıktı. Profesyonelliğe 1981’de Ses dergisinin Atmaca mizah ekinde adım attı. 1982-1986 arasında Güldürü Üretim Merkezi’nde(GÜM) Türk Mizahının önemli ustalarıyla birlikte çalışma fırsatı bulan Cihan Demirci bu dönemde Güneş, Hürriyet, Milliyet gazetelerine yazıp çizdi ve çeşitli televizyon programlarında metin yazarlığı yaptı. Sonrasında Gırgır, Fırt dergilerinde çalışan Demirci 1988-89 arasında Gazete adlı gazetede köşe yazarlığı “Mazete” adlı mizah ekinde yazıp-çizdi. 2 yıla yakın bir süre Fransa’da Paris’te yaşadı. Sırasıyla; Milliyet Yayınları, Yorgan, EP, Yeni Günaydın, Pes, Takvim, Cumhuriyet, Milliyet, Miço, Mobidik, Kirpi, Radikal-İki, Birgün-Pazar, İmge-Öyküler, Delidolu gibi yayınlarda yazdı, çizdi, çalıştı. 1996’da bir grup arkadaşıyla Panik isimli mizah dergisini çıkardı. 3 yıl boyunca TRT-FM radyosuna 157 bölüm süren mizahi bir radyo programı hazırlayıp sundu. İlki 1985’te olmak üzere bugüne dek yayınlanmış 38 kitabı bulunmaktadır.
(KÜLTÜR
SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Dinçer Sezgin toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Gizli bilgilerin sahipleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa