22 Ocak 2010 00:00

Okullarını istiyorlar

Kadıköy’de bulunan Merdivenköy İlköğretim Okulu öğrenci velileri, yıkıldıktan sonra inşaatı 5 yılda tamamlanan okullarının kendilerine teslim edilmesini ve bir an önce eğitime başlanmasını istiyorlar

Paylaş

Kadıköy’de bulunan Merdivenköy İlköğretim Okulu öğrenci velileri, yıkıldıktan sonra inşaatı 5 yılda tamamlanan okullarının kendilerine teslim edilmesini ve bir an önce eğitime başlanmasını istiyorlar. 1999 yılında meydana gelen büyük Marmara depreminde hasar gören Merdivenköy İlköğretim Okulu, okulun çevresinde oturan velilerin başvuruları sonucunda yerine yeni bir okul yapılmak üzere 2005 yılının sonlarında yıkılmış. Bu okulda okuyan öğrenciler ise civardaki en yakın okul olan Semiha Şakir İ.Ö.O’ya aktarılmış. 5 yıldır çocuklarının kendi okullarına geri dönmesini bekleyen öğrenci velileri, 20 Ekim 2009’da öğretime başlanacağı söylenen okulun hâlâ açılmaması ve yapılan okulun Adalet Meslek Lisesi olacağı söylemleri üzerine dün okulun önünde eylem yaptılar.
Dün saat 12.00’de Merdivenköy İ.Ö.O’nun önünde toplanan öğrenci velileri, buradan Semiha Şakir İ.Ö.O’nun önüne yürüdüler. Veliler adına konuşan Okul Aile Birliği Temsilcisi Ahmet Aksoy, “5 yıl önce bu okulun yeniden yapılması için gerekli yerlere başvurduk ve yıktırdık. Çocuklarımız Semiha Şakir İ.Ö.O’ya geçtiler. Tam gün eğitim görürlerken ikili eğitime geçtiler. Sabahçılar 6’da kalkmak zorundalar, öğlenciler akşamın karanlığında tenha yollardan geçmek zorunda kalıyorlar. İki okulun çocukları birbirleriyle kavga ediyorlar. ‘Okulunuza gidin’ yazılı kağıtlar bırakılıyor sıra altlarına. Kadıköy İlçe Milli Eğitim müdürüyle, mahalle muhtarlarıyla, Milli Eğitim ilköğretim müdürüyle temsilciler olarak görüştük. Bize okulun 20 Ekim’de teslim edileceğini söylediler. Okul 20 Ekim’de tamamlandı. Şimdi de başka bir şey çıkardılar. Burası Adalet Meslek Lisesi olacakmış. Okul yapılana kadar kimse sahip çıkmadı. Hazır olunca herkes başına üşüşüyor. Muhtar kendi çıkarlarını düşünerek buranın lise veya kültür merkezi olmasını istiyor. Biz okulumuzu geri istiyoruz” diye konuştu.
Velilerden Sema Büyük, okulun 1968 yılından beri mahallenin okulu olduğunu belirterek, “Bu okulu biz yıktırdık, biz yaptırdık. Kimseye bırakmayacağız. Milli Eğitim ‘Her çocuk en yakınındaki okulda okumalı’ diyor. O zaman niye bizim çocuklarımız başka okullara gönderiliyor? Buradaki kimsenin ekonomik durumu iyi değil. Kimsenin servise verecek kadar çok parası yok” dedi. Bir başka veli Gülnur Şahinkaya da “Kimse bizi umursamıyor. Fakir bir okul olduğumuz için kimse bizim okulumuza yönelik bir şey yapmıyor. Bize ‘Bu okulu verin, biz size başka bir arsa gösterelim’ diyorlar. Gitsinler, liseyi o boş arsaya yapsınlar o zaman” diye konuştu.
Semiha Şakir İ.Ö.O. velileri de birçok konudan şikayetçi. Okul Aile Birliği Başkanı Emine Sarılı, “Okul saatlerinden dolayı kimse okulda kalmak istemiyor. Okulun mevcudu yarıya düştü. Çocuklarımız sabah 6’da kalktıkları için derslerde uyuyorlar. Hiç verim alamıyorlar. Ayrıca hasardan dolayı bizim okulumuz için de yıkım emri çıktı. Ne yapacak bu kadar çocuk, burası da yıkıldıktan sonra?” diyerek sorunlarını dile getirdi.
Semiha Şakir İ.Ö.O’nun önüne gelen veliler ve öğrenciler, burada sık sık “Okul bizimdir, bizim kalacak”, “Okulumuzu istiyoruz” sloganlarını attılar. Ayrıca okulun önünde trafik ışıkları bulunmamasından dolayı her gün çocuklarının trafik kazası geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurgulamak isteyen veliler, yolu bir süreliğine trafiğe kapattılar. Veliler, okullarını geri alıncaya kadar mücadele edeceklerini belirterek, eylemlerini sonlandırdılar.
(İstanbul/EVRENSEL)
Gökhan Edge Gülmez
ÖNCEKİ HABER

Veliler müdüre sahip çıktı

SONRAKİ HABER

BUNLAR MI ADALETi SAVUNACAK?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa