22 Ocak 2010 00:00

Veliler müdüre sahip çıktı

TEKİRDAĞ Muratlı ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Burhan Çalkın, İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek’e...

Paylaş

TEKİRDAĞ Muratlı ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Burhan Çalkın, İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek’e küfür ettiği iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında görevinden alınarak, köy okuluna öğretmen olarak atandı. Müdürlerinin delilsiz, ispatsız bir şekilde görevinden alındığını belirten veliler ise, okul müdürüne destek için eylem kararı aldı.
KÖYE ÖĞRETMEN OLARAK ATANDI
Savunmasında küfür etmediğini söyleyen Burhan Çalkın, tebligat yapılmadığı için ifade vermeyerek müfettişin odasından ayrıldığını söyledi. Çalkın, suçsuz yere kendisinin cezalandırılmak istendiğini öne sürdü.
Açılan soruşturma sonunda Müdür Çalkın hakkında toplantıya katılmadığı için uyarı, küfür ettiği iddiasına da kınama, kıdem durdurma ve bir maaş kesim cezası verildi. Bir ay içerisinde aldığı 4 cezanın ardından müdürlük görevinden alınan Çalkın, merkeze bağlı Karacakılavuz Beldesi İlköğretim Okulu’na sınıf öğretmeni olarak atandı.
VELİLERDEN DESTEK
Okul müdürlerinin görevden alınmasına tepki gösteren veliler ise, dönmesi için eylem yapacaklarını açıkladı. Müdür Çalkın’ın okula sınırsız hizmetleri olduğunu söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Beytullah Kormaz, “Müdürümüz küfür edecek birisi değil. Haksız yere görevinden alındı. Müdürümüz okulda eğitim çıtasını yükseltti. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi. (TEKİRDAĞ)
ÖNCEKİ HABER

Bağış yapmayınca sınava alınmadılar

SONRAKİ HABER

Okullarını istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...