22 Ocak 2010 00:00

Bağış yapmayınca sınava alınmadılar

ÇANAKKALE İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 lise öğrencisinin okul ihtiyaçlarının karşılanması için istenen bağışı ödemedikleri gerekçesiyle sınava alınmadıkları iddiası üzerine soruşturma başlattı.

Paylaş

ÇANAKKALE İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 lise öğrencisinin okul ihtiyaçlarının karşılanması için istenen bağışı ödemedikleri gerekçesiyle sınava alınmadıkları iddiası üzerine soruşturma başlattı.
Çanakkale Lisesi 12’nci sınıfta eğitim gören C.H, Ü.Ç, Y.A, Y.K. ve S.K. okulun giderleri için bağış olarak toplanan 90’ar lirayı ödemedikleri gerekçesiyle coğrafya sınavına alınmadıklarını ileri sürdü. Öğrenciler, okul idaresinin parayı ödemeleri halinde sorunun çözüleceğini de kendilerine bildirdiğini iddia etti. Öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe vererek şikayetçi oldu.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, öğrencilerin şikayeti üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi. Öğrencilerin iddialarının çok ciddi olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, “Okul yönetimi ise, öğrencilerin, coğrafya öğretmenine, “Sınava hazırlanamadık. İlk sınavdan da başarısız olduk. Bunda da başarısız olursak sınıfta kalırız. Sınavı bir hafta erteleyebilir misiniz?’ demiş. Bunun üzerine öğretmen öğrencilerin isteğini kabul etmiş. O arada yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle rapor almış ve sınavın tarihini değiştirmiş. Bu öğrenciler de değişiklikten haberdar olmadıkları için sınava girememiş. Bunun da kasıtlı olarak yapıldığını düşünmüşler. Öğrencilerin bağış olarak toplanan parayı vermedikleri doğru. Sınava girememeleri olayının bu ödeme konusundan sonra yaşandığı da doğru. Ama ben şu an için iki tarafın da söylediklerini doğru kabul etmiyorum. Müfettişler iki tarafın da iddialarını araştıracak. Önümüze çıkan verilere göre de değerlendirme yapacağız. Eğer gerçekten öğrencilerin mağduriyetine yönelik bir konu varsa gereğini yapacağım” dedi.
MUHATAP ÖĞRENCİLER OLMAMALI
İl Milli Eğitim Müdürü Bardakçı, okullarda toplanan bağışlar konusunda, okul yönetiminin öğrencilerle muhatap olmasına kesinlikle karşı olduğunu da ifade ederek, “Parasal konularda öğrencilerle muhatap olunması kesinlikle doğru değil. Eğer bir sorun varsa okul aile birliği yönetimiyle görüşülmeliydi. Tüm öğretmenlere, bu konularda öğrencilerle muhatap olunmaması gerektiğini, muhatabın velilerin de değil okul aile birliği yönetimi olduğunu söylüyorum. Çünkü okulun yıllık giderleri için toplanan bağışlar gönüllülük esasına dayanıyor. Veli ister verir ister vermez” diye konuştu. (ÇANAKKALE)
ÖNCEKİ HABER

Otobüs devrildi

SONRAKİ HABER

Veliler müdüre sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa