22 Ocak 2010 00:00

CHP işçilere karşı ikiyüzlü davranıyor

KARŞIYAKA Belediyesi’nin temizlik işlerinin taşeron şirkete verilmesini ve işten çıkarılanlar kadar işçi alınmasını bir türlü içlerine sindiremeyen Kent AŞ işçileri, CHP’nin bu sorunu çözmesini istiyorlar.

Paylaş

KARŞIYAKA Belediyesi’nin temizlik işlerinin taşeron şirkete verilmesini ve işten çıkarılanlar kadar işçi alınmasını bir türlü içlerine sindiremeyen Kent AŞ işçileri, CHP’nin bu sorunu çözmesini istiyorlar. CHP’li milletvekillerinin ve Genel Başkan Deniz Baykal’ın TEKEL’e destek açıklamaları yaparken kendilerini görmezden gelmesi ise işçilerin tepkisine yol açıyor. İşçiler, CHP’yi ikiyüzlü davranmakla suçluyorlar.
Defalarca CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la ve CHP’li yetkililerle görüşmeye çalıştıkları halde bir türlü görüşemeyen ve işlerine geri dönmek konusunda CHP’den yardım bekleyen Kent AŞ işçileri, görüşebilmek umuduyla 18 Ocak’ta bir kez daha Ankara’ya gitmelerinin ardından salı akşamı 10 kişilik bir grup olarak Ankara’ya geldiler. CHP meclis grup toplantısının yapılacağı saatte toplantı salonuna gelen işçiler, grup toplantısı başlamadan önce görevli polisler tarafından salon dışına çıkarıldılar. Bu sırada, Ankara’da direnişte olan TEKEL işçilerinden bir grup da salondaydı. Kent AŞ işçileri salonun kapısı önünde toplantının bitmesini beklerken, salonda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın TEKEL işçileriyle ilgili yaptığı konuşmayı kapalı devre yayında izlediler.
İçeride TEKEL işçilerinin hislerine tercüman olan Deniz Baykal, işlerine geri dönmek umuduyla kapısına gelen ve orada da kapı dışarı edilerek kapı önünde bekleşmekte olan Kent AŞ işçilerinden habersiz görünüyordu. Toplantı sonrasında, kapıda bekleşen işçilerden biri, salondan çıkan Deniz Baykal’a elini uzattı ve “Bizler İzmir’den gelen Kent AŞ işçileriyiz, sizinle görüşmek istiyoruz” dedi. Baykal, “Haberim var, haberim var” diyerek polislerin koruması eşliğinde hızla işçilerin yanından uzaklaştı. İşçilerin, CHP Genel Merkezi önündeki bekleyişi devam ediyor. Öte yandan, İzmir’de kalan bir grup işçi, CHP grup toplantısında yaşanan trajikomik durumu televizyonlardan izledikten sonra eşleri ve çocuklarıyla Ankara’ya geldi. Arkadaşlarına destek olmak için geldiklerini ifade eden işçiler, “Çocuklarımız ve eşlerimizle geldik, çünkü Baykal’ın bizim onlar için çalışmak zorunda olduğumuzu anlaması gerekiyor” dediler. (Ankara/EVRENSEL)

BİR İŞÇİ BAYILDI
CHP Binası önünde bekleyen Kent AŞ işçilerinden Murat Temur dün baygınlık geçirdi. Hastaneye kaldırılan işçinin strese dayalı olarak tansiyonunun yükselerek, fenalaştığı belirtildi. Altı saat hastanede tutulan Temur’a tansiyon ilacı verildi. Temür halen CHP önündeki bekleyişini sürdürüyor. Eşinin açlıktan bayıldığını belirten Nihal Temur da iki çocuğunu alarak ikinci grupla Ankara’ya geldi.
ÖNCEKİ HABER

Mücadeleyi İzmir’den yükseltecekler

SONRAKİ HABER

Gözler kör kulaklar sağır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...