22 Ocak 2010 00:00

Ankara’dan örnek dayanışma

TEKEL işçilerine en anlamlı destek, Ankaralı işçi ve emekçilerden geldi.

Paylaş

TEKEL işçilerine en anlamlı destek, Ankaralı işçi ve emekçilerden geldi. KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği ve Türk-İş Ankara şubelerinin örgütlü olduğu işyerlerinde viziteye çıkan emekçiler, TEKEL işçilerini ziyaret etti, konfederasyonlara “genel grev” çağrısı yaptılar.
Ankara Emek ve Meslek Örgütleri Platformu’nu oluşturan sendika ve odaların Ankara şubelerinin üyeleri, toplu viziteye çıktı. Daha sonra Çankaya Belediyesi önünde toplanan işçi ve emekçiler, “Sendikalar göreve, genel greve” yazılı pankartla yürüdüler. Türk-İş önüne yapılan bu yürüyüşe TEKEL işçileri de katıldı.
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya ve Selma Gürkan ile EMEP yöneticileri, ÖDP, TKP ve diğer partilerden temsilcilerin de destek verdiği yürüyüş boyunca sık sık, “Genel grev genel direniş”, “Sendikalar göreve, genel greve”, “TEKEL işçisi, direnişin simgesi” sloganları atıldı. Türk-İş önünde katılımcılar adına işçilere seslenen KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Şenol, TEKEL işçilerinin, her türlü zor şartlara rağmen verdiği onurlu mücadeleyi sahiplendiklerini ifade etti. TEKEL işçisinin, kararlı tutumuyla, AKP’nin özelleştirme, güvencesizleştirme oyununu bozduğunu vurgulayan Şenol, “Sizler işçi ve emekçilerin mücadelesine yeni bir heyecan kazandırarak, tüm emekçilere, yoksullara cesaret, güç, umut verdiniz” dedi.
Türk-İş başta olmak üzere tüm emek örgütlerine, sendikalara düşen görevin ise “mücadeleyi büyütmek, kazanmak için genel grevi örgütlemek” olduğunu vurgulayan Şenol, bu sorumluluğa uygun davranmayan sendika ve konfederasyonların tarihsel sorumluluktan kurtulamayacağını söyledi.
Şenol, ilk günden beri TEKEL işçilerini yalnız bırakmayan emek ve meslek örgütleri, demokrasi güçleri olarak, bu haklı mücadelenin yanında olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Şenol, “Çünkü TEKEL işçisinin mücadelesi artık tüm yoksulların, emekçilerin, güvencesiz çalışanların, özelleştirme mağdurlarının, kısacası hepimizin ortak mücadelesine dönüşmüştür” dedi. Şenol, “Gün; TEKEL, itfaiye işçileriyle dayanışma günü. Gün; hepimizin kazanımı için genel grevi örgütleme günüdür” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Saldırganı kurtarma davası mı olacak?

SONRAKİ HABER

Mücadeleyi İzmir’den yükseltecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...