22 Ocak 2010 00:00

Iğdır’da Çiçek gibi tutuklama!

IĞDIR Belediye Başkanı BDP’li Mehmet Nuri Güneş’inde aralarında olduğu 10 kişi , sabaha karşı düzenlenen operasyonla PKK üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı.

Paylaş

IĞDIR Belediye Başkanı BDP’li Mehmet Nuri Güneş’inde aralarında olduğu 10 kişi , sabaha karşı düzenlenen operasyonla PKK üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı. BDP’ye yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalar devam ederken, kelepçelenerek, gözaltına alınanlar arasına BDP’li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’te katıldı. Sabah saatlerinde evlere ve Iğdır Belediyesi’ne jandarma ve polis tarafından düzenlenen baskınla gözaltına alınan Güneş tartaklandı.
Geçtiğimiz yıl Iğdır belediyesini DTP’nin kazanmasıyla, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in yaptığı açıklamalar hâlâ hafızalardayken, bu gözaltının Çiçek’in ‘kaygılarını’ giderip gidermediği bilinmiyor. Yaşananlar Kürt siyasetçilere baskının süreceğine işaret.
ÇİÇEK’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
29 Mart 2009’daki yerel seçimlerde Iğdır’da belediyeyi kapatılan DTP’den seçime giren Mehmet Nuri Güneş kazanmıştı. Seçimlerden sonra konuyla ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, DTP’nin Iğdır’da belediyeyi almasını, “Ermenistan sınırındalar” şeklinde yorumlamış ve bu açıklama uzun süre gündemi meşgul etmişti. Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler ve jandarmanın dün sabah erken saatlerde Iğdır Belediyesi ile Belediye Başkanı Güneş’in evine düzenledikleri baskınlarda Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ile belediye başkan yardımcıları ve özel kalem müdürünün odaları arandı, 4 bilgisayara el kondu. Başkan Güneş’in evinde yapılan aramada hacizli bulunan makam otomobiline de el konuldu. Başkan Güneş’i minibüse bindirerek belediyeye getiren görevliler, aramaya makam odasında da devam ettiler. Belediyede giriş- çıkışlar tutuldu, kuruma personel ile vatandaşların girmesine izin verilmedi.
BELEDİYEYE SİYAH BEZ
Gözaltılar yaşanırken polis ve jandarma belediye binasını ablukaya aldı. Bu sırada yaşananları protesto için belediye tabelasının bulunduğu ön tarafa 5 metre uzunluğunda siyah bez asıldı. Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in de bulunduğu belediye binasındaki arama iki saat sürdü. Belediye ana kapısı önünde partililerin toplandığını gören kolluk kuvvetleri, çıkış için yan kapıya yöneldi. Bunun üzerine Başkan Güneş önce “Halktan korkmayın. Halk görsün bu rezilliği” dedi.
YİNE KELEPÇE
Arama sonrası Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş BDP İl Başkanı Şebap Çelik, Hoşhaber Beldesi Eski Belediye Başkanı Nusret Aras ile Mehmet Güven, Süleyman Kalkan, Mecit Baştaç, Mehmet Haşimoğlu, Mehmet Çam ve isimleri öğrenilemeyen 11 kişi gözaltına alındı. Makamında kelepçelenerek gözaltına alınan Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in, belediye bahçesindeki vatandaşların arasında geçmek isterken, askerler tarafından tartaklanarak askeri araca konulduğu görüldü. Güneş gözaltına alınırken ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ şeklinde slogan attı. Gözaltına alınan 11 kişi İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. (IĞDIR)

ÇİÇEK’TEN KIŞKIRTICI YORUM
29 Mart yerel seçimlerinden sonra Hürriyet gazetesinden Enis Berberoğlu 31 Mart 2009’da “AKP’nin 15 hatası” başlıklı yazısında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in görüşlerine yer vermişti. Çiçek’in sarfettiği sözler tepki çekmişti. Çiçek, “Türkiye’nin belirli bir bölgesinde DTP’den başka parti kalmadı. Iğdır’ı da aldılar, yani Ermenistan sınırındalar. AKP o bölgede sadece Mardin’i kazandı. Tamam, Ankara’yı aldık diye sevinebiliriz, CHP’de İzmir’i aldık diye övünebilir. Ama bu kutlamanın Türkiye’nin güvenlik açısından sorunlu bölgesine yardımı olmaz. Oraya ayrıca dikkatle bir bakmak gerekir” demişti. Çiçek’in bu kışkırtıcı sözleri uzun süre gündemde kalmıştı.
ÖNCEKİ HABER

OPERASYON SÜRÜYOR

SONRAKİ HABER

Saldırganı kurtarma davası mı olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...