22 Ocak 2010 00:00

OPERASYON SÜRÜYOR

BATMAN Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Batman, Diyarbakır, Van ve İstanbul’da eş zamanlı olarak çok sayıda eve baskınlar düzenlendi.

Paylaş

BATMAN Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Batman, Diyarbakır, Van ve İstanbul’da eş zamanlı olarak çok sayıda eve baskınlar düzenlendi. ‘Örgüt üyesi olmak, bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek ve kırsal alanda faaliyet yürütmek’ iddialarıyla gözaltına alınan 60 kişinin çoğu Batman Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2, Silvan’da ise 9 kişi gözaltına alındı. Bismil’de gözaltına alınanlar Batman’a götürülürken, Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Tatlıca köyünde de 3 kişi gözaltına alındı. Van’da savcılık talimatıyla gözaltına alınan üniversite öğrencisi R.D Iğdır’a, A.K. ise Batman’a götürüldü. Bitlis’in Güroymak ilçesinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 3’ü çocuk 13 kişi ise tutuklandı.
İstanbul’un Küçükçekmece, Başahşehir, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Sultangazi ve Esenyurt ilçelerinde bir çok eve yapılan baskınlarda aralarında BDP’li yöneticilerin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.
Adana’ın Ceyhan ilçesinde kapatılan DTP’nin İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir, PM Üyesi Abdullah Aydemir’in de aralarında bulunduğu 15 kişiye ‘gösteri, yürüyüş kanununa muhalefet’ ettikleri iddiasıyla 1 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.
(HABER MERKEZİ)


ÖNCEKİ HABER

Çalışan işçilere ‘bize katılın’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Iğdır’da Çiçek gibi tutuklama!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...