22 Ocak 2010 00:00

AKP’nin yatırımı koruculuk!

KORUCULUK sistemine tartışılmaya devam ederken, Hakkari’nin Yüksekova ile Şemdinli ilçelerine bağlı köylerde 400 kişiye daha silah verildi.

Paylaş

KORUCULUK sistemine tartışılmaya devam ederken, Hakkari’nin Yüksekova ile Şemdinli ilçelerine bağlı köylerde 400 kişiye daha silah verildi. Silahların resmi tören olmaksızın gizlice dağıtılması ise soru işaretlerine neden oldu.
SİLAHLAR NEDEN GİZLİCE DAĞITILIYOR
Sayıları 80 binle ifade edilen korucular cinayet, tecavüz, gasp, köy basma, insan yaralama, yol kesme ve failli meçhul cinayetler gibi pek çok suçla gündeme geldiler. Bölge halkı için ciddi bir sorun haline gelen koruculuğun kaldırılması yoğun biçimde talep edilirken Yüksekova ve Şemdinli’de korucu sayısı arttırıldı. 7 bin 614 korucunun bulunduğu Hakkari’de 21. Jandarma Sınır Tugayı, büyük bölümü sınır noktalarında bulunan Yüksekova’ya bağlı 16 köy ile Şemdinli ilçesine 10 kilometre uzakta olan DI kampı ile Korhan (Harunan) kampında 400 kişiye gönüllü köy korucusu statüsünde silah verdi. 200 silah iki kamptaki kişilere verilirken, diğer köylere ise 20 ile 10 arasında yeni silah verildi. Köylerde dağıtılan silahların bu kez resmi törenle verilmek yerine gizliden gizliye ve sesiz bir şekilde verilmesi dikkat çekti.
YENİ KATLİAMLARIN HABERCİSİ
Bölgede ekonomik yatırımların yerine koruculuk sistemine yönelmesinin düşündürücü olduğunu belirten Yüksekova Esnaf sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, AKP’nin bölgeye yatırımının koruculuk sistemi olduğunu söyledi. Bölgenin ekonomik olarak aç bırakıldıktan sonra koruculaştırıldığını belirten Sarı, “Zaten ekonomik ambargolardan dolayı açlıkla mücadele eden halk zorla koruculaştırılmaya başlandı. Bu uygulama bana göre Kürt halkına yönelik bir yeni saldırının habercisidir” dedi. Son bir haftadır BDP olarak köy ziyaretleri yaptıklarını belirten Yüksekova BDP İlçe Başkanı Vahit Şahinoğlu da gittikleri bütün köylerde yeni insanlara silah verildiğini öğrendiklerini söyledi. Yeni silahların verilmesinin yeni katliamların habercisi olduğunu da söyleyen Şahinoğlu, “Koruculara çağrımızdır bıraksınlar bu silahları gelsinler kardeşleriyle demokratik ortamda Kürt sorununun çözümü için çaba sarf etsinler” dedi.
(HAKKARİ)



ÖNCEKİ HABER

İşçiye Newroz tatiline dava

SONRAKİ HABER

Çalışan işçilere ‘bize katılın’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...