22 Ocak 2010 00:00

İşçiye Newroz tatiline dava

ŞANLIURFA’nın BDP’li Suruç ilçe Belediyesi ile DİSK/Genel İş arasında 28 Nisan 2008’de yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nde Newroz Bayramı’nın kutlandığı 21 ...

Paylaş

ŞANLIURFA’nın BDP’li Suruç ilçe Belediyesi ile DİSK/Genel İş arasında 28 Nisan 2008’de yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nde Newroz Bayramı’nın kutlandığı 21 Mart’ın tatil edilmesine ilişkin Suruç Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcılığın soruşturmasının tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianame, Suruç Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve dava açıldı.
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Newroz Bayramı’nın işçilere tatil ilan edildiği sözleşmede imzası bulunan Belediye Başkanı Etem Şahin, işveren temsilcilerinden Ahmet Vural ve Ali Yavuz ile DİSK/Genel İş yöneticilerinden Bekir Koşti, Sadık Demir, Ali Şahin, Fevzi Baydan ve Mustafa Çoşkun’un “görevi kötüye kullandıkları” ileri sürülerek adı geçen kişiler hakkında TCK’nın 257/1 maddesini düzenleyen, “Görevi kötüye kullanmak” iddiasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Aralarında Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin’in de bulunduğu 8 kişinin duruşması 16 Şubat’ta Suruç Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (ŞANLIURFA)
ÖNCEKİ HABER

İthalatçılar kimler?

SONRAKİ HABER

AKP’nin yatırımı koruculuk!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...