22 Ocak 2010 00:00

Esnaf borcuna çözüm istedi

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasını...

Paylaş

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasını; esnaf ve sanatkarların borçları için sıfır faiz ve en az 48 ay vade istedi.
Palandöken, esnafın prim ve vergi borçlarına çözüm getirilmesini isteyerek, “Esnaf ve sanatkar üvey evlat mı? Esnafın prim ve vergi borçlarına çözüm getirilmesini istiyoruz. Ancak işverenlere her türlü kolaylık gösteriliyor. Bu da haksız rekabete yol açıyor” dedi.
Palandöken, işverenlere gösterilen kolaylıkların esnaf ve sanatkara da gösterilmesini isteyerek, esnaf ve sanatkarın ihmal edildiğini ileri sürdü.
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınan ve torba kanun diye adlandırılan tasarıda esnafa yönelik hiçbir kolaylık getirilmemesinin haksızlık olduğunu öne süren Palandöken, şunları kaydetti: “Esnafın biriken prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını, işsizlik sigortasından dükkanını kapatan esnafın da yararlanmasını, 5084 sayılı Yasa ile getirilen ve uygulaması 49 ilde 2012 yılına kadar uzatılan sigorta primi işveren hissesi desteğinden esnaf ve sanatkarın da yararlanmasını istemiştik. Esnafın ödenmemiş olan prim ve vergi borçları ile biriken sosyal güvenlik destek primi borçlarının acilen yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç vardır. Bu nedenle, yeni bir düzenleme yapılarak, esnaf ve sanatkarlarımızın borçları en az 48 ay vade ve sıfır faizle taksitlendirilmelidir.” (ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

‘İtfaiyeci özrü değil belediye senaryosu’

SONRAKİ HABER

‘Kiralık işçi’ düzenlemesi torbadan çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...