22 Ocak 2010 00:00

Suriye ile ortak tarım projesi

SURİYE ile ortak sınır kapısı için adım atıldı.

Paylaş

SURİYE ile ortak sınır kapısı için adım atıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Suriye ile ortak sınır kapısı açılması ve ortak tarım projeleri konusunda önemli mesafeler alındığını belirtti.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), TOBB ile aynı zamanda DEİK Başkanı olan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bir grup patron ile birlikte Suriye’ye gerçekleştirdiği iki günlük iş seyahatiyle ilgili bir yazılı açıklama yaptı.
Açıklamaya göre Hisarcıklıoğlu, ziyaretin ilk gününde Suriye Başbakan Naji Otri ile görüştü. Hisarcıklıoğlu’nun Türkiye ve Suriye arasında ortak gümrük kapısı kurulması için öneri getirdiği bildirildi.
DEİK’in açıklamasına göre Suriye Cumhurbaşkanı 1’inci Yardımcısı Hasan Turkmani, Suriye Başbakanı Naji Otri, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari ve Ulaştırma Bakanı Yarub Badr ile temaslarda bulunan TOBB-DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu, karşılıklı görüşmelerin meyvesini verdiğini belirtti.
İLAÇTA İŞ BİRLİĞİ
Hisarcıklıoğlu, Suriye ziyareti sırasında yaptığı görüşmelerde, iki ülke arasında kurulabilecek iş birliği fırsatlarına da değindi. Özellikle Suriyeli iş adamlarının ilaç sektöründe Türk iş adamları ile iş birliği yapmak istediklerini söylemeleri üzerine ortak bir etkinlik düzenlenebileceği görüşüldü. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

TÜSİAD başkanlığına Ümit Boyner seçildi

SONRAKİ HABER

‘İtfaiyeci özrü değil belediye senaryosu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...