22 Ocak 2010 00:00

ÇED toplantısına katılmayan halk HES’leri protesto etti

RİZE’nin İkizdere İlçesi Cimil Vadisi’nde yapımı planlanan 2 hidroelektrik santrali (HES) için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısına yöre halkı katılmadı.

Paylaş

RİZE’nin İkizdere İlçesi Cimil Vadisi’nde yapımı planlanan 2 hidroelektrik santrali (HES) için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısına yöre halkı katılmadı. Toplantıya katılmayan halk, salon dışında protesto eylemi gerçekleştirdi. Eylemde yöre halkı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın elleri arasında HES'lerin yapımına yönelik eleştiri yazılarının yer aldığı posterlerini taşıdı.
İkizdere İlçesi’nin Başköy, Ortaköy ve Yetimhoca köylerinin bulunduğu Cimil Vadisi’ndeki Cimil Deresi üzerine Hilal Enerji firması tarafından 75 megavatlık iki HES yapımı için çalışma başlatıldı. Üretim lisansı alan firma, ÇED raporu için İkizdere Nuran- Hasan Ekşi Kültür Merkezi’nde toplantı düzenledi. İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir ile şirket yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıya köylüler katılmadı.
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Kültür Merkezi önüne toplanan köylüler, çevreye ‘Başbakanum neresun, memleketine sahip çıkasun’ ve ‘Cimil vadisi HES’lerle ölmesin’ yazan pankartları astı. Toplantı, köylüler katılmadığı için tutanak düzenlenmesinin ardından başlamadan bitti, yetkililer de ilçeden ayrıldı. Eylem, vatandaşların slogan atarak Kültür Merkezi önünden İkizdere çıkışına kadar yürümesiyle son buldu (RİZE)
ÖNCEKİ HABER

Hastane yangınıyla ilgili iddianame tamamlandı

SONRAKİ HABER

TTB: Yüzde 1 katılım böyle olduysa!..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...