22 Ocak 2010 00:00

Hastane yangınıyla ilgili iddianame tamamlandı

BURSA’nın merkez Yıldırım ilçesinde 26 Mayıs 2009’da meydana gelen ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ndeki soruşturma tamamlandı.

Paylaş

BURSA’nın merkez Yıldırım ilçesinde 26 Mayıs 2009’da meydana gelen ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ndeki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede eski başhekimin de aralarında bulunduğu 5 memur hakkında toplam 75 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yangının çıktığı görüntüleme merkezinin sahibi hakkında daha önce hazırlanan dava dosyası da yeni dava dosyası ile birleştirildi.
Edinilen bilgiye göre, 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangınla ilgili yürütülen soruşturmada Hastanenin Eski Başhekimi Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Ö., Müdür Yardımcıları Yakup G. ve Mehmet G. ile Elektrik Mühendisi Süleyman K.’nın yangında kusurlu olduğu iddia ediliyor. Savcılık iddianamesinde “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan 5 memur hakkında 15’er yıl hapis cezası talep ediliyor. Ağır ceza mahkemesinde görülecek dava kapsamına hastanenin zemin katındaki Görüntüleme Merkezi Sahibi Dr. Erol K.’nın dosyası da bu dava kapsamına alındı. Öte yandan yangının ardından uzun süre sağlık ocağı gibi çalışan hastanedeki onarım çalışmaları da sürüyor. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

Yarasalar yalan oldu!..

SONRAKİ HABER

ÇED toplantısına katılmayan halk HES’leri protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...