22 Ocak 2010 00:00

Filistinli Erekat: Müzakere edecek birşey kalmadı

FİLİSTİN, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, “barış olması halinde bile Batı Şeria’nın Ürdün sınırında asker bulundurma” talebine sert tepki gösterdi.

Paylaş

FİLİSTİN, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, “barış olması halinde bile Batı Şeria’nın Ürdün sınırında asker bulundurma” talebine sert tepki gösterdi. Üst düzey Filistinli yetkili Saib Erekat, talebin “kesinlikle kabul edilemez” olduğunu söyledi.
Erekat, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, “Filistin devletinin sınırının Ürdün olacağını” belirterek, “Ürdün Vadisi Filistin’indir. Neden topraklarımızda kalmakta ısrar ediyorlar?” dedi. Filistinliler, İsrail ile barış görüşmelerine oturmak için Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşimleri inşaatının durdurulmasını şart koşarken, İsrail, görüşmelerin derhal koşulsuz olarak başlaması gerektiğini belirtiyordu.
Filistinlilerse İsrail’i, “gelecekteki Filistin devletinin askerden arındırılması, Doğu Kudüs’ü elinde tutma ve şimdi de Ürdün sınırında asker bulundurma” koşullarını öne sürmekle suçluyor.
Erekat, bütün bu taleplerden sonra kendilerine “müzakereye oturun” dediklerini hatırlatarak, “Bay Netanyahu neyi müzakere edeceksin? Müzakere edecek hiçbir şey bırakmadın” diye konuştu.
Netanyahu, militanların İsrail’e roket saldırılarını engellemek için muhtemel bir Filistin devletinin doğu yakasında mevcudiyetlerini sürdürmeleri gerektiğini iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Fransa’da işçiler, müdürleri rehin aldı

SONRAKİ HABER

Çiftçilerin eylemi Yunanistan sınırını aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...