22 Ocak 2010 00:00

‘Bahçe bizimdir bizim kalacak’

ATATÜRK İlköğretim Okulu bahçesine öğrencilerin oyun ve yaşam alanının daraltılarak anaokulu yapılmasına karşı çıkmak için önceki gün okulun önünde basın açıklaması yapıldı.

Paylaş

ATATÜRK İlköğretim Okulu bahçesine öğrencilerin oyun ve yaşam alanının daraltılarak anaokulu yapılmasına karşı çıkmak için önceki gün okulun önünde basın açıklaması yapıldı. Eğitim Sen tarafından yapılan eyleme öğrenci velileri ve öğrenciler de katıldı. Eylem sırasında öğrenciler sık sık, “Bahçe bizimdir bizim kalacak” sloganını
attılar. Bazı öğrenciler bahçede bulunan iş makinelerine taş atarak tepki gösterdiler.
Samsun Eğitim Sen Şube Başkanı Kenan Gülçiçek yaptığı açıklamada okul öncesi eğitimin, eğitim kademelerinin temelini oluşturduğunu belirterek, bir plan dahilinde yeni okul binaları yapılması gerektiğini söyledi.
“Ancak, İlkadım ilçesine yapılması planlanan anaokulu binalarından birinin Atatürk İlköğretim Okulu bahçesine yapılmaya başlanması, öğrencilerimizi, velilerimizi ve bizleri rahatsız etmiştir” diyen Gülçiçek, halen okulda eğitim-öğretim gören 1700 öğrencinin oyun ve yaşam alanlarını daraltacak olan binanın pedagojik açıdan zararlı olacağı, okulun öğrencilerinin gelişimini olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.
Velileriden gelen yoğun talep üzerine 25 Haziran 2009 tarihinde de yetkilileri uyardıklarını hatırlatan Gülçiçek, “Aradan yedi ay geçmesine rağmen yetkililer tarafından hiçbir çalışma yapılmamış, anaokulu için daha uygun bir arsa bulunmamıştır. Okul bahçesi ve öğrencilerin oyun alanları daraltılarak Atatürk İlköğretim Okulu bahçesine anaokulu yapılmak istenmesindeki ısrarı anlamak mümkün değildir” diye konuştu.
Yapılacak okulların geniş alanlı arsalar üzerine yapılmasının, hem çocukların ve gençlerin gelişimi açısından, hem de eğitim-öğretim açısından daha uygun olacağını ifade eden Gülçiçek şöyle konuştu: “Atatürk İlköğretim Okulu bahçesine yapılmaya başlanan, okuldan bağımsız bir anaokulu binası yapılmasından bir an önce vazgeçilmesini, normal öğretim yapan okulumuzda çocuklarımızın oyun ve yaşam alanlarının daraltılmaması için gereğinin yapılarak inşaat çalışmalarının bir an önce durdurulması, mevcut okul bahçelerine değil de daha geniş alanlara yeni okulların yapılmasını ilgili makamlardan talep ediyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Gemi yalıya giriyordu

SONRAKİ HABER

Bugün karne günü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...