23 Ocak 2010 00:00

KORUMA ALTINDAKİ BÇ İFADE DEĞİŞTİRDİ

BURSA’da,Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarda bulunmasının ardından koruma altına alınan...

Paylaş

BURSA’da,Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarda bulunmasının ardından koruma altına alınan 15 yaşındaki B.ǒnin velayetinin ailesinden alınması için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından açılan davaya devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmaya katılan B.Ç, hakime ailesiyle birlikte yaşamak istediğini söyledi.
Bursa 1’inci Aile Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmada, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yatarak uzun süre psikolojik tedavi gören B.Ç, babası Bekir Ç. ile avukatlar hazır bulundu. Basın mensuplarının alınmadığı duruşmada, pedagog eşliğinde mahkemeye gelen B.Ç. ifade verdi. Artık ailesiyle yaşamak istediğini açıklayan B.Ç, “Benim ailemle hiçbir sorunum ve şikayetim yok. Annem ve babam bana gerekli ilgiyi gösteriyorlar” dedi.
Hüseyin Üzmez’in 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldığı yargılamada söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen B.Ç, “Gözaltına alınınca polis beni dövmekle tehdit etti. O nedenle gerçeği söylemedim. Daha sonra yalanımın arkasında durdum. Ama gerçek bu değil” diye konuştu. Mahkeme, karar için duruşmayı şubat ayına erteledi. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

Taşeronda önemli kazanım

SONRAKİ HABER

Mahkumlara okul yolu göründü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...