23 Ocak 2010 00:00

ÇİN İLE ABD ARASINDA‘SANAL’ SAVAŞ

Çin’i, Google’a yönelik siber saldırıları araştırmaya ve bulgularını açıkça paylaşmaya çağıran ABD’ye, Pekin yönetiminden cevap gecikmedi.

Paylaş

Çin’i, Google’a yönelik siber saldırıları araştırmaya ve bulgularını açıkça paylaşmaya çağıran ABD’ye, Pekin yönetiminden cevap gecikmedi. Pekin, “ABD’yi gerçeklere saygı göstermeye ve Çin’e karşı temelsiz suçlamalar yapmak için sözde internet özgürlüğünü kullanmaya son vermeye çağırıyoruz” cevabını verdi.
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Tunus, Özbekistan, Mısır, Vietnam ve Çin’den örnekler vererek bu ülkelerin internet sansürlerini artırdığını söylemiş ve son günlerdeki Google olayının ardından Pekin’e çağrıda bulunmuştu. Clinton, Çin’den Google konusundaki araştırmaların şeffaf yürütülmesini umduklarını ifade etmişti.
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ma Zhaoxu, dün konuyla ilgili açıklamasında, “ABD, Çin’in internet yönetimi politikalarını eleştirdi ve internet özgürlüğünü kısıtladığını ima etti. Bu, gerçeklerle çelişiyor ve Çin-ABD ilişkilerine zarar verici. ABD’yi gerçeklere saygı göstermeye ve Çin’e karşı temelsiz suçlamalar yapmak için sözde internet özgürlüğünü kullanmaya son vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD seçimlerinde para konuşacak

SONRAKİ HABER

ABD’de terör korkusu paranoyaya dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa