23 Ocak 2010 00:00

Türküler “Meşk” olunca…

ESKİŞEHİR Türk Halk Müziği Meşk Derneği, ilerlemiş yaşlarına rağmen çok sayıda müzik tutkununu bir arada bulunduruyor.

Paylaş

ESKİŞEHİR Türk Halk Müziği Meşk Derneği, ilerlemiş yaşlarına rağmen çok sayıda müzik tutkununu bir arada bulunduruyor. Çarşamba ve cuma günleri bir araya gelerek, Anadolu’nun dört bir yanından türküleri seslendiriyorlar.
Tepebaşı Belediyesi’nin organizasyonuyla belediyeye bağlı Çamlıca Beldeevi’nde bir konser veren Eskişehir THM Meşk Derneği üyeleri, Çamlıcalılara keyifli dakikalar yaşattı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, koroya eşlik etti.
On beş kişilik koro içinde 87 yaşındaki Dr. Necdet Eşkinat’tan oğlu ve dernek başkanı Endüstri Mühendisi Raif Eşkinat’a, koro şefi 70’li yaşlardaki Teknisyen İsmet Göksel’den 87 yaşındaki Dernek Onursal Başkanı Ali Rıza Kalaycı’ya kadar pek çok müzik tutkunu bulunuyor. Koro; öğretmen, esnaf, muhasebeci ve işçiden oluşan çok sayıda meslek sahibini içinde barındırıyor.
Dernek başkanı Raif Eşkinat, “Bizleri bir araya getiren müzik tutkusudur. Farklı mesleklerden oluşan bir topluluğuz. Aramızda ilerlemiş yaşına rağmen bu işi sabırla ve karşılık beklemeksizin yapanlarımız var” dedi.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
Rahmi Emeç
ÖNCEKİ HABER

Tarihe pırıl pırıl bir not düştüler

SONRAKİ HABER

YOLCULAR İÇİN EL AYNASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...