23 Ocak 2010 00:00

Aşkım Aşkım diye oyaladılar!

Çekimleri bir buçuk yıl önce biten Aşkım Aşkım dizisi çalışanları, alacaklarını hâlâ alamayınca yapımcı şirket Yağmur Ajans’a dava açtı.

Paylaş

Çekimleri bir buçuk yıl önce biten Aşkım Aşkım dizisi çalışanları, alacaklarını hâlâ alamayınca yapımcı şirket Yağmur Ajans’a dava açtı. Set emekçileri, o dizinin ardından başka diziler çekmesine rağmen yapımcı şirketin ücretleri ödemediğini söylüyor.
31 Aralık 2007’de Kanal 1 Televizyonu’nda yayımlanmaya başlayan, yapımcılığını Yağmur Ajans’ın yaptığı dizide, birçok tanıdık isim yer alıyordu. Dizinin Senaristliği Tayfun Güneyer’e, Yönetmenliği Nursan Esenboğa’ya, Başrolleri Mehmet Ali Erbil, Emel Sayın, Ayumi Takano, Doğa Rutkay, Yeliz Yeşilmen, Günay Karacaoğlu, Hakan Bilgin ve Defne Yalnız gibi oyunculara aitti. Aşkım Aşkım dizisinin çekimleri 19 Haziran 2008’de sona ermişti, ama kamera önü ve arkası emekçilerine, çalışmalarının karşılığı olan ödemeler hâlâ yapılmadı.
Set emekçilerinden oyuncularına, dizi ekibinden birçok isim, bu gelişme üzerine ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, çekimlerin bitiminden bugüne geçen bir buçuk yıllık zaman diliminde Yağmur Ajans yetkilileri tarafından defalarca çeşitli bahanelerle hep daha sonra ödeme yapılacağı söylendiği; ancak en azı 7 bölüm, en çoğu 14 bölüm olan alacaklarıyla ilgili hiçbir şekilde ödeme yapılmadığı belirtildi. Üstelik şirket bu arada TRT’ye 13 bölüm Çocukluk Günlerim adlı bir dizi çekti, bugünlerde TRT 1’de yayımlanan Hicran Yarası adlı dizinin yapımcılığını da üstlendi.
“Bizler, bugüne kadar rahmetli Osman Yağmurdereli’ye olan saygımızdan dolayı herhangi bir hukuki girişimde bulunmadık” diyen Aşkım Aşkım emekçileri, şöyle devam etti: “Ancak yaşanan süreçte gördük ki iyi niyetimiz yapımcı şirket tarafından sürekli suiistimal ediliyor. Bu durum da, bizlerde, oyalanmışlık-kandırılmışlık hissine yol açıyor.”
Bunun üzerine, dizi çalışanlarından 17 kişi, yasal haklarını kullanmaya karar vererek Sinema Emekçileri Sendikası’na (SİNE-SEN) başvurdu. Sendika adına şirkete yapılan başvurular da yanıtsız kalınca, şirkete dava açıldı. Şirkete dava açan dizi çalışanları arasında Yönetmen Nursan Esenboğa, Oyuncular Defne Yalnız, Hakan Bilgin, Ayumi Takano, Burak Önal, Barış Aksavaş ve birçok kamera arkası emekçisi bulunuyor.
Aşkım Aşkım dizisinde, Mehmet Ali Erbil’in canlandırdığı koca, Emel Sayın’ın oynadığı eşine “Aşkım Aşkım” diye sesleniyor ama sürekli arkasından başka kadınlarla iş çevirmeye çalışıyordu.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yayın saati kapışmasında sonuç: O’Brien gidiyor, Leno dönüyor

SONRAKİ HABER

Hakimin aracını taşlayanlar tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...