23 Ocak 2010 00:00

Yayın saati kapışmasında sonuç: O’Brien gidiyor, Leno dönüyor

AMERİKA’nın iki ünlü Talk Showcusu Jay Leno ile Conan O’Brien arasında günlerdir devam eden yayın saati sorunu sona erdi.

Paylaş

AMERİKA’nın iki ünlü Talk Showcusu Jay Leno ile Conan O’Brien arasında günlerdir devam eden yayın saati sorunu sona erdi. O’Brien’ın ayrılmak için anlaşmaya varmasıyla birlikte Leno’nun, 1 Mart’ta gece şovuna döneceği belirtildi.
NBC kanalı yaptığı açıklamada, Conan O’Brien’le ayrılması için 45 milyon dolarlık bir anlaşmaya varıldığını ve böylece Jay Leno’nun 17 yıl boyunca sunuculuğunu yaptığı late-night şovuna 1 Mart’ta dönebileceğini duyurdu. O’Brien’ın Jay Leno’nun program saatini devralışından 7 ay sonra gelen 45 milyon dolarlık anlaşmada, O’Brien 33 milyon dolar alacak. Geri kalan 12 milyon dolar ise O’Brien’ın programında çalışanlara ayrılacak.
O’Brien’ın 23.35’deki son programı cuma günü gerçekleşecek ve 1 Mart’tan itibaren Leno da eski yayın saatine geri dönecek. O’Brien’ın menajeri Gavin Polone, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Sonuçta Conan, NBC’nin kendisi ve çalışanlarına gösterdiği ilgiyi takdir ediyor, ancak çalışanlarının uğrayacağı zararın bir kısmını da kendi cebinden karşılayacak. Şu an sadece mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde şovuna dönmek istiyor” dedi.
O’Brien, eylül ayından itibaren yeni kanallarla anlaşma yapabilecek. O’Brien’ın hangi kanala gidebileceği hakkında spekülasyonlar şimdiden başlamış durumda. ABC, O’Brien ile ilgilenmediğini açıklarken, Fox sadece O’Brien’ın programını takdir ettiğini duyurmakla yetindi.
‘Tonight’ şovu ile saat 23.35’de rating şampiyonu olan Jay Leno, bu sezon başında iddialı bir denemeye girişmişti. Talk show’lar için erken sayılan bir saate, prime-time’a gelen ve haftanın her günü kanalın bu saatlerinde yer bulan Jay Leno, denemesinde reytinglerde düşüş yaşadı. Bunun üzerine NBC Leno’nun şovunun tekrar saat 23.35’te yayınlanmasına, rakipleri karşısında düşük reytingler alan O’Brien’ın şovunun ise yarım saat kaydırılarak, 00.05’e alınmasına karar vermişti. Bu kez de O’Brien bundan rahatsız olmuştu, çünkü bu saat de bir talk show için geç bir saatti. Hatta, yıllardır devam eden, Eski Sunucusu Jay Leno olan ünlü “Tonight show” için, tarihinin en geç saatiydi. Jay Leno Show, hafta içi her gece ülkemizde de CNBC-e kanalında alt yazılı olarak ekrana geliyor. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

KANCA KANALTÜRK19.45

SONRAKİ HABER

Aşkım Aşkım diye oyaladılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa