25 Ocak 2010 00:00

Kongrede işçiler konuştu

YARGI, öergi daireleri, ıefterdarlıklar ve SGK’larda örgütlü bulunan Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu, önceki gün İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda yapıldı.

Paylaş

YARGI, öergi daireleri, ıefterdarlıklar ve SGK’larda örgütlü bulunan Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulu, önceki gün İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda yapıldı.
Dr. Zeki Gül’ün divan başkanlığına getirildiği genel kurula, TEKEL işçileri ve taşeronda çalışan park-bahçe işçilerinin konuşmaları damgasını vurdu. Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ramis Sağlam, kamu hizmetlerinin tasfiye edildiği bir dönemde genel kurullarını topladıklarına dikkat çekti. Grevli-toplusözleşmeli sendika mücadelesinde birçok zorluğu aşarak örgütlü mücadeleyi büyütmeye devam ettiklerini ifade eden Sağlam, yerel platformların önemine vurgu yaptı. TEKEL işçilerinin mücadelesinde yerel platform ihtiyacının daha da belirginleştiğini belirten Sağlam, konfederasyonların bir araya gelip karar almalarını beklemenin zaman kaybettirdiğini dile getirdi.
TEKEL işçisi Ruşen Turan, Başbakan’ın sürekli olarak 70 milyonun hakkını kimseye yedirmeyeceğini söylediğini belirterek, “Kim bu 70 milyon? TEKEL işçisi değil, memur değil, emekli hiç değil. Biz TEKEL işçileri birçok şeyin cevabını bulduk ama bu 70 milyonun kim olduğunu bulamadık. Evet 70 milyonun hakkını kimseye yedirmiyorlar, yandaşlarına yediriyorlar” dedi. Yine Başbakan’ın “Bizleri yıkacakmışsınız, avcunuzu yalarsınız” sözlerine de değinen Turan, “Bu ses, mezarlıktan korkan birisinin karanlıktan geçerken ıslık çalmasına benziyor. Ama korkunun ecele faydası yok. TEKEL işçileri 10 bin iken Ankara’ya yürüdüler, 100 bin olunca kürsüye yürüdüler. Milyonlar olunca iktidara yürüyeceğiz” diyerek, sözlerini bitirdi.
Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe işçisi Kemal Köroğlu da, taşeronlaştırmaya karşı bütün emek örgütleri ile birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.
2 bin 500 üyesi ve 396 delegesi bulunan BES İzmir Şubesi’nin genel kurulunda, Ramis Sağlam başkanlığında mevcut şube yönetimi ve karşı liste olmak üzere iki liste yarıştı.
“Emek ve Dayanışma” adı ile görevdeki yönetimin listesi, şube yönetim kurulu seçimini kazandı. BES İzmir Şubesi yeni dönem yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Ramis Sağlam, Akın Mete, Mustafa Güven, Selma Şen, Servet Ertaş, Günaydın Temel, Veli Salgın.
Kongre sonunda BES İzmir Şubesi, emekçilerin mücadele hattına dönük bir dizi kararlar aldı. Bunlardan en önemlisi, TEKEL işçileri için alınan karar oldu. Konfederasyonların 26 Ocak’a kadar bekleyip, eğer kölelik yasasından vazgeçilmez ise genel greve çıkılacağı yönündeki açıklamalarına dönük; BES İzmir Şubesi’nin de, TEKEL işçilerinin direnişi için genel grevi örgütleme noktasında bütün güçleri ile mücadele etmesi karar altına alındı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EĞİTİM SEN 15 YAŞINDA

SONRAKİ HABER

Kazanmanın yolu direnmekten geçer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...