25 Ocak 2010 00:00

BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN TEKEL İŞÇİLERİNE SON SÖZ: Provokatörler, çalışmayana para yok!

BAŞBAKAN bir yol açılışındaydı ama gündeminde TEKEL işçileri vardı.

Paylaş

BAŞBAKAN bir yol açılışındaydı ama gündeminde TEKEL işçileri vardı. Yine işçilere çatan Erdoğan, işçileri provokatörlükle suçladı. İşçileri isim vererek hedef alan Erdoğan, darbe iddialarını ise isim vermeden üstünkörü eleştirdi. İşçilere öfkesi bununla da kalmayan Erdoğan, işçileri çalışmamakla suçladı ve “Çalışmayana para yok” dedi.
ÖNCE MEDYAYA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bozüyük-Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu’nun açılış törenine katıldı. Erdoğan, TEKEL işçileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Törende konuşan Başbakan Erdoğan, medyaya çattı ve “Onlar şok şok şok bunları versin, olumsuz bir şeyler arasın. Onlar bu açılışı veremezler” diye konuştu.
SONRA SENDİKAYA
Erdoğan’ın medyadan sonraki hedefi ise Tek Gıda-İş oldu. Erdoğan, “Biz hükümeti deviririz diyecek kadar ileri bir mantık var. Bunlarla ilgili yasal mücadeleleri de vereceğiz. Ama şunu söylüyorum, bir hükümeti sendikalar getirmez, hükümeti millet getirir, millet götürür” dedi.
SON OLARAK İŞÇİLER
Başbakan, sendikadan sonra da insanca iş ve çalışma koşulu isteyen TEKEL işçilerine çattı. Erdoğan, “Biz TEKEL tütün depolarını kapatma kararını çoktan vermişiz. Herhangi bir iş yapılmıyor orada. İki üç tane depoda tütün işleme var ama diğerleri bir şey yapmıyor. Ama buna rağmen biz bunu ödedik. Ama artık bunu yapamayız” dedi.
PROVOKATÖR SUÇLAMASI
Hızını alamayan Başbakan, işçileri provokatörlükle suçladı: “Biz Türk-İş’in başkanıyla da konuştuk anlattık. Ondan sonra da farklı farklı bazı, Ankara’nın göbeğinde provokatif işler. Bu tuzaklara düşmeyin. Bakın, biz bu ülkede milletimizin bize emanet ettiği kasayı soyduramayız. Biz kimseye çalışmadan para verecek durumda değiliz.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

ASKERE KOZMiK KALKAN!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...