25 Ocak 2010 00:00

MUMCU UNUTULMADI

CUMHURİYET Gazetesi Yazarı Uğur Mumcu, öldürülüşünün 17. yılında da unutulmadı

Paylaş

CUMHURİYET Gazetesi Yazarı Uğur Mumcu, öldürülüşünün 17. yılında da unutulmadı. “Unutmadık, unutturmayacağız” diyen sevenleri ve arkadaşları, Mumcu’nun evinin önündeki anıtına karanfiller bıraktı.
Aracına yerleştirilen bomba sonucu 24 Ocak 1993’te evinin önünde öldürülen Uğur Mumcu, öldürüldüğü yerde bir kez daha anıldı. Öğlene doğru Mumcu’nun Gaziosmanpaşa semtindeki evinin önüne gelenler, bir kez daha Mumcu’nun katillerinin ortaya çıkarılmasını istedi.
Anma töreni, Mumcu’nun konuşmasından ve daha önce düzenlenen anma törenlerinden kesitler sunan bir sinevizyon gösterimiyle başladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP ve Eğitim-İş üyelerinin de katıldığı anmaya, ellerinde “Unutmadık, unutturmayacağız” yazılı dövizler taşıyan Mumcu’nun çok sayıda okuru da katıldı. Mumcu’nun eşi TBMM Meclis Başkan Vekili ve CHP Milletvekili Güldal Mumcu ve kızı Özge Mumcu da anıta çiçek bıraktılar.
Ruhi Su ile Selda Bağcan’ın türkülerinin hep bir ağızdan söylendiği etkinlikte, Ufuk Karakoç da kısa bir dinleti sundu. Evinin önünde düzenlenen anma etkinliğinden sonra sevenleri, Mumcu’yu, Cebeci Asri Mezarlığı’nda da yalnız bırakmadı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Uçağın kanadı ilaçlama aracına çarptı

SONRAKİ HABER

IRKÇI CiNAYET iDDiANAMEDE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...