25 Ocak 2010 00:00

Uçağın kanadı ilaçlama aracına çarptı

ATATÜRK Havalimanı’nda kalkış için pist başına giden Türk Hava Yolları (THY) uçağının kanadı, buzlanmaya karşı işlem yapan ‘De-icing’ aracına çarptı.

Paylaş

ATATÜRK Havalimanı’nda kalkış için pist başına giden Türk Hava Yolları (THY) uçağının kanadı, buzlanmaya karşı işlem yapan ‘De-icing’ aracına çarptı. Devrilen araçta bulunan Operatör Güven Alkan hayatını kaybetti, sürücü Adem Yüksel de yaralandı.
Kaza, önceki gece 00.15 sularında, 237 yolcu ile İstanbul-Bangkok seferini yapmak üzere olan THY uçağının, pist başına ilerlemesi sırasında yaşandı.
‘De-icing’ aracında bulunan sürücü Adem Yüksel ile kimyasal püskürten kabinde görevli Güven Alkan, Airbus 340 tipi uçağı buzlama önleyici ile yıkadı. İşlem bittikten sonra uzaklaşmakta olan araca, aynı anda harekete geçen uçağın kanadı çarptı. Çarpmanın etkisiyle Operatör Güven Alkan yere düştü. Ardından da De-icing aracı üzerine devrildi. Kazanın ardından Alkan, olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Adem Yüksel de ağır yaralı olarak Ataköy Hastanesi’ne kaldırıldı. Uçuş iptal edilirken, geri dönen uçağın yolcuları terminale alındı. Kaptan pilot ve yardımcıları, ifadeleri alınmak üzere emniyet şube müdürlüğüne götürüldü. (İSTANBUL )
ÖNCEKİ HABER

YARGI BAĞIMSIZ MI?

SONRAKİ HABER

MUMCU UNUTULMADI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...