25 Ocak 2010 00:00

YARGI BAĞIMSIZ MI?

ÇAĞDAŞ Avukatlar Grubu (ÇAG) tarafından düzenlenen “Yargı Reformu Sürecinde Yargı Bağımsızlığı” panelinde, ‘yargının ne kadar bağımsız olabildiği’ tartışıldı.

Paylaş

ÇAĞDAŞ Avukatlar Grubu (ÇAG) tarafından düzenlenen “Yargı Reformu Sürecinde Yargı Bağımsızlığı” panelinde, ‘yargının ne kadar bağımsız olabildiği’ tartışıldı. İstanbul Barosu Orhan Adli Apaydın Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen ve gün boyu süren panelin, “İddia ve Hüküm Açısından Yargı Bağımsızlığı” başlıklı ilk oturumunu, İstanbul Barosu eski Başkanı ve yazarımız Doç. Dr. Yücel Sayman yönetti. İlk oturumda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Mithat Sancar, Adalet Bakanlığı AB Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Celalettin Sönmez ve Beypazarı Adliyesi Yargıcı Dr. Orhan Gazi Ertekin konuştu.
Ertekin, yargının bağımsızlığa kavuşması için hükümetin yargıya müdahalesini engellenmesinin yanında, devletin de yargıya müdahale etmemesi gerektiğine dikkat çekti. Ertekin, “Cumhuriyetin kuruluşundan çok partili sisteme geçilinceye kadar birçok hukuksuzluk yaşandı. Takrir-i Sükun Kanunu, Tunceli Kanunu, bütün bunlar yapılırken yargının bağımlı veya bağımsız olduğundan kimse bahsetmedi. Ne zaman ki çok partili döneme geçildi, yargının bağımsızlığı gündeme geldi” dedi. Ertekin, 2002’den günümüze tartışılan yargı bağımsızlığını, çok partili dönemdeki tartışmalara benzetti. Panelin ikinci oturumunda “Savunma Açısından Yargı Bağısızlığı” tartışıldı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Uçağın kanadı ilaçlama aracına çarptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...