25 Ocak 2010 00:00

Öğrenciler soyuluyor

ÖZEL dershanelerin tekelleştiğine vurgu yapılarak, öğrencilerin ve veillerin adeta soyulduğuna dikkat çekildi.

Paylaş

ÖZEL dershanelerin tekelleştiğine vurgu yapılarak, öğrencilerin ve veillerin adeta soyulduğuna dikkat çekildi.
Burdur Tüketicileri Koruma Derneği (BURTÜKODER) koordinasyonunda Okul Aile Birlikleri Başkanları, Türkiye Kamu-Sen, KESK, Memur-Sen ve Birleşik Kamu İş temsilcilerinden oluşan çalışma komisyonu Burdur Sanatevi’nde basın toplantısı düzenledi. Örgütler Burdur’daki dershanelerdeki tekelleşme konusunu ele aldılar.
TEKELLEŞME
Sivil Toplum Örgütleri adına konuşma yapan BURTÜKODER Başkanı Kemal Arslan, Burdur Özel Dershaneler Birliği üyesi 8 dershane temsilcisinin imzalayarak aldıkları karar doğrultusunda 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ihlal edilerek öğrenci ve velilerin adeta soyulduğuna dikkat çekti.
Dershaneler Birliğinin dershane fiyatlarının alt sınırını belirleyerek fiyatların yükselmesine ve velilerin mağduriyetlerine yol açtığını söyleyen Arslan, “Özel eğitim alanında tekelleşmeye göz yumuluyor. Şehit-gazi ile fakir aile çocukları için ayrılan yüzde 3’lük ücretsiz kontenjanın amacı dışında kullandırıldığı ortaya çıkmıştır” diye konuştu.
Burdur Özel Dershaneler Birliği’nin aldığı kararla Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının çocuklarına yüzde 50 indirim uygulandığını ifade eden Başkan Arslan, bu ifade ile kanunsuzca oluşturulan tekelleşmeyi sürdürebilmek için bu kurumları denetlemekle görevli Milli Eğitim Müdürlüğüne yasadan kaynaklanmayan bir imtiyaz sağlanmasının etik ve hukuki olmadığını söyledi.
CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ise, Burdur’da yaşanan bu sorunun Türkiye’de de yaşandığını belirtti. Özkan, hazırladığı bir dosyayı CHP Yalova Milletvekili Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce ye iletti. (BURDUR)
ÖNCEKİ HABER

BAYKUŞ

SONRAKİ HABER

Zorla ya da emirle kitap okutulmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa