25 Ocak 2010 00:00

Iğdır belediye başkanı da tutuklandı

IĞDIR’da 21 Ocak’ta jandarmalar tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş tutuklandı.

Paylaş

IĞDIR’da 21 Ocak’ta jandarmalar tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş tutuklandı.
Aralarında BDP İl Başkanı Şebbap Çelik ile Belediye Başkanı M. Nuri Güneş’in de bulunduğu 12 kişinin savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından 4 kişi serbest bırakılırken, Belediye Başkanı M. Nuri Güneş ve BDP İl Başkanı Şebbap Çelik’in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanma talebiyle sevkedildikleri Iğdır Sulh Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği’nce sabah saat 04.00’e kadar süren yargılamanın sonunda ‘PKK üyesi’ oldukları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
BATMAN’DA 20 TUTUKLAMA DAHA
Batman, Diyarbakır, Van ve İstanbul’da gözaltına alınanlardan 20’si tutuklandı. Batman, Diyarbakır, Van ve İstanbul’da eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan 60 kişiden 27’si daha, Batman Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Önceki gece geç saatlere kadar süren ifadelerin ardından 27 kişiden 7’si serbest bırakılırken, 20 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan Azadiya Welat Batman Bürosu çalışanı Deniz Kılıç, Şakir Noyan, Sıdık Kartal, Reşat Hayme, Naif Dadak, Musa Çiçek, Mahmut Bozkurt, İhsan Osan, Hasan Hayme, Fesih Şimşek, Fazıl Özel, Eşref Alsaç, Cahit Dargın, Adem Kanak ile Abdulrezzak Tekçi’nin de aralarında bulunduğu 20 kişi, ‘örgüt üyesi olmak, örgüte yardım etmek, örgüte eleman kazandırmak, kırsal alanda faaliyet yürütmek’ iddialarıyla tutuklandı. Cumartesi günü de adliyeye çıkarılan 15 kişiden 8’i aynı gerekçelerle tutuklanmıştı. Batman Jandarma Komutanlığı’nda tutulan 18 kişinin ise sorgusu sürüyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Attığı adımı suç saydılar

SONRAKİ HABER

İncelemeden ‘Kürtlere kelepçe uygundur’ çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...