25 Ocak 2010 00:00

SES’ten TEKEL işçilerine kültür sanat ödülü

SAĞLIK Emekçileri Sendikası (SES), emek, demokrasi ve barış mücadelesinde yitirilen emekçiler anısına 9. Kültür Sanat Etkinliği Ödül Töreni’ni önceki gün gerçekleştirdi.

Paylaş

SAĞLIK Emekçileri Sendikası (SES), emek, demokrasi ve barış mücadelesinde yitirilen emekçiler anısına 9. Kültür Sanat Etkinliği Ödül Töreni’ni önceki gün gerçekleştirdi. Ekin Sanat Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlik, emek mücadelesinde yitirilenler için saygı duruşuyla başladı. Sanatın verilen mücadeleyle bütünlüklü olduğunu ifade eden SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, “Hak verilmez alınır diyerek, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmalıyız” dedi.
Çok zor ve sancılı günlerden bugünlere ağır bedeller ödenerek gelindiğini söyleyen KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek ise “Bugün ülkede halen OHAL, sıkıyönetim tartışılıyor, Kürt halkının talepleri görmezden geliniyor” dedi.
Törende ilk ödül, direnişlerinin 40. gününde olan TEKEL işçilerine verildi. TEKEL işçilerinin de katıldığı törende işçiler adına ödülü alan Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, TEKEL direnişin kazanımla sonuçlanmak zorunda olduğunu belirtirken, bunu kazanıma dönüştürmenin de emek hareketinin sorunu olduğunu ifade etti.
Törende şiir, öykü ve fotoğraf dallarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Öykü dalında birinciliği Özgür Soylu alırken, şiir dalında özendirme ödülü, 15 yıldır cezaevinde bulunan tutuklu Hasan Koç’a, fotoğraf dalında birincilik ödülü ise İbrahim Yakut’a verildi. Ödül töreninin ardından sendikal mücadelede yitirilen Necati Aydın, Ayşenur Şimşek, Behçet Aysan, Şehmus Akıncı, Veysi Sızlanan gibi birçok sağlık emekçisi için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Tören, Nar Sesleri grubunun müzik dinletisiyle sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

Şakir Eczacıbaşı hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İzmirli kadınların kaleminden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...