25 Ocak 2010 00:00

işsiz kalınca resme başladı

SENDİKAL faaliyete katıldığı gerekçesiyle fabrikadan atıldıktan sonra resim yapmaya başlayan Sinan Koç, ömür boyu resim yapmayı sürdürmek istediğini söyledi.

Paylaş

SENDİKAL faaliyete katıldığı gerekçesiyle fabrikadan atıldıktan sonra resim yapmaya başlayan Sinan Koç, ömür boyu resim yapmayı sürdürmek istediğini söyledi.
Koç, yaklaşık 15 sene bir fabrikada çalıştıktan sonra sendika faaliyetlerine katıldığı için işten atıldığını belirterek, işsiz kaldıktan sonra 6 aya yakın boş gezdiğini, para kazanabilmek için resim yeteneğini değerlendirerek resim yapmaya başladığını ifade etti.
ÖNCE YADIRGANDI
İlk başladığında çocuklarının ve eşinin bu işi çok yadırgadığını kaydeden Koç, çevresinden olumlu tepkiler alınca ve yerel televizyonlar kendisiyle ilgili haberler yaptıktan sonra, ailesinin de işine daha farklı baktığını dile getirdi.
Koç, “Eşim ilk zamanlar yadırgamıştı. Zamanla eşim de alıştı bu duruma. Şimdi çok mutluyuz” dedi.
Resme 1 yıl önce başladığını aktaran Koç, 600’e yakın portre yaptığını açıkladı. Portresini yaptığı insanların kendisini arayıp teşekkür ettiğini kaydeden Koç, portreler sayesinde birçok kişinin evlenmesine, boşanmak üzere olan bir çiftin de barışmasına vesile olduğunu vurguladı.
Resmi büyük bir mutlulukla yaptığını aktaran Koç, “Bana şimdi deseler ki gel sana fabrikada iş vereceğiz. Ben oraya asla gitmem, çünkü resim yaparak mutlu oluyorum. Kimse bana karışmıyor. Kendi işimin kendi patronuyum, o yüzden bu mesleği asla bırakmam” şeklinde konuştu.
Koç, başından geçen iki olayı şöyle anlattı: “Seyrek saçlı olan kişi neden gür saçlı yapmadığımı, yüzünde ben olan birisi ise neden bensiz yapmadığımı sorarak tepki gösterdi. ‘Neden kendinden de bir şey katmadın?’ dediler. O zaman anladım ki, resim yaparken kendinden de bir şeyler katacaksın. Onların isteklerini yaptım. Daha sonra bana dediler ki: Resim, fotoğraftan daha güzel oldu.”
Koç, yaptığı işin çevrensinde takdir topladığını, birçok resim öğretmeninin ve güzel sanatlar fakültesinde okuyan öğrencilerin, kendisinden ders almak istediğini aktardı. (Kocaeli/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Karadenizli, doğasını kaybettiğinde her şeyini kaybeder

SONRAKİ HABER

‘Bu gidişle sebze de alamayacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...