25 Ocak 2010 00:00

Sinema emekçilerinin sorunları Meclis’te

YILLARDIR çeşitli sorunlarla mücadele eden sinema emekçilerinin sorunları Meclis’e taşındı.

Paylaş

YILLARDIR çeşitli sorunlarla mücadele eden sinema emekçilerinin sorunları Meclis’e taşındı. Sinema Emekçileri Sendikası’nın (SİNE-SEN) girişimleri sonucu harekete geçen DSP Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, sinema emekçilerinin sorunlarına ilişkin Meclis’e bir soru önergesi verdi. Ağırbaş önergesinde, “Hükümet, sinema emekçilerinin sorunlarını çözecek adımları ne zaman atacaktır? Bu konuda ne gibi düzenlemeler yapılması gündemdedir” diye sordu. Ağırbaş, önergedeki sorularının Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını talep etti.
DSP İstanbul Milletvekili Ağırbaş, verdiği soru önergesinde; sinemanın, sendikalaşma ve örgütlenmenin düşük olduğu ve ucuz emeğin yoğun olarak kullanıldığı bir sektör olduğunu vurguladı. Sinema emekçilerinin iş güvencesinden yoksun olarak ağır çalışma koşullarında çalıştıklarını belirten Ağırbaş, önergesinde “Film setlerindeki yasadışı ağır çalışma koşullarını önleyecek tedbirler alınmamakta, sinema emekçilerinin sigortalı olup olmadıklarına ilişkin kontroller tam anlamıyla yapılmamaktadır” ifadelerine yer verdi.
HÂL ‘SİNEMA İŞ YASASI’ YOK
Soru önergesinde hâlâ ülkemizde sinema alanını ve çalışanlarını tanımlayacak özel bir “Sinema İş Yasası” oluşturulmadığına da dikkat çeken Ağırbaş, “Sinema alanı için yapılmış bir iş yasasına göre çalışanların tanımları yapılmadığı için mahkeme aşamasında film setlerinde çalışanlar, televizyon kanallarında ücretli çalışan hizmetliler gibi değerlendirilmekte ve işçi olarak görülmemektedirler” dedi.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

MEDYATİK

SONRAKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...