25 Ocak 2010 00:00

Sayın Başbakan’a TEKEL’den bir teklif

Sayın Başbakan, bizim yanımıza bir kere bile uğramadan TEKEL işçisiyle ilgili aklına ne gelirse konuşuyor.

Paylaş

Sayın Başbakan, bizim yanımıza bir kere bile uğramadan TEKEL işçisiyle ilgili aklına ne gelirse konuşuyor. Diyor ki, biz onların kıdem tazminatlarını ve ihbar tazminatlarını veriyoruz. Sayın Başbakan bu tazminatlar zaten bizim anamızın ak sütü gibi hak ettiğimiz helal para. Bu hak sizden önce de vardı sizden sonra da olacak. Kamuoyuna sanki hak etmediğimiz bir şeyi biz işçilere hibe ediyorlarmış gibi açıklamanızda hiçbir mantık yok. Arkasından ekliyor, ‘Bu parayı bankaya yatırsınlar değerlendirsinler. Hem oradan faiz geliri kazanırlar, hem 4-c’den maaş alırlar geçinip giderler’ diyor. Sağ olsun bizi bu kadar çok düşünen başka bir Başbakan görmemiştik. Eh, bende bir şey hatırlatayım Sayın Başbakan’a. Bir yandan faiz haram derken bir yandan da bize faiz yiyin demeniz doğru mu Sayın Başbakan. Sayın Başbakan siz sürekli bize bir şeyler söylediniz. Biz de TEKEL işçileri olarak kendisine haram yememek için teklifte bulunuyoruz. Teklifimiz şu: Bize vereceğinizi söylediğiniz tazminatlarımızı oğlunuza verelim. Bir gemicik alsın, biz de kâr payı ortağı olalım. Tabi on iki bin işçinin tazminatı bir gemicik almaya yeterse.
Sayın Başbakan bir de; kendilerinin işçiyi mağdur etmediğini, sosyal haklarınla 4-c’de devam etmelerini sağlıyoruz diyor. Başbakan acaba bu 4-c’de yer alan maddelerin ne olduğunu biliyor mu? Biz TEKEL çalışanları olarak kendisine sadece birini hatırlatmak istiyoruz. Sayın Başbakan bu 4-c öyle bir şey ki, sadece dört ay içinde iki gün hasta olursan ödenek alınmıyor. Bunu biliyor musunuz Sayın Başbakan.
Sayın Başbakan hangi sosyal haklardan bahsediyor acaba? Bu sosyal hak değil sadece köleliğin bir maddesi olabilir. Sayın Başbakan on iki bin işçi iki yıldır bomboş depolarda yatıyor diyor. Sayın Başbakan bunu bilip de bu duruma göz yummuşsa o zaman bizi haksız olarak itham ettiği gibi kendi de yetim hakkı yemiş olmaz mı? Ayrıca bunun sebebinin işçilerden değil hükümetin yanlış politikalarından kaynaklandığını açıklayacakları yerine işçileri tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemekle suçluyor. Bakın Sayın Başbakan, biz yemedik ürettik. Bu memlekette esas yiyenleri siz bizden de iyi bilirsiniz. Ama hatırlatalım, dört dolara alınan tütünü yabancı şirketlere 1 dolara satarak bu tütünlerde hakkı olan tüyü bitmemiş yetimin hakkını yabancı sermayelere peşkeş çekenler kimler Sayın Başbakan. TEKEL işçileri mi?
Ercan Tokcan (Akhisar TEKEL İşçisi)
ÖNCEKİ HABER

iŞÇiDEN BAŞBAKAN’A YANIT DUSUNMEYEN SENSiN

SONRAKİ HABER

Hakkını arayan 4-c’liler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...