24 Ocak 2010 00:00

BÖLGEDE İSRAİL TAKTİĞİ!

GENELKURMAY’ın “Bilgimiz dahilinde yapıldı” Çetin Doğan’ın savaş oyunu dediği seminerde Güneydoğu’daki olası olayların İsrail gibi sert bastırılması isteniyor.

Paylaş

GENELKURMAY’ın “Bilgimiz dahilinde yapıldı” Çetin Doğan’ın savaş oyunu dediği seminerde Güneydoğu’daki olası olayların İsrail gibi sert bastırılması isteniyor. Soruşturmayı yürüten savcılara talep üzerine teslim edilen seminer ses kayıtlarında daha pek çok tartışma yaratacak ifade yer alıyor. Dönemin 5. Kolordu Komutanı olan ve daha sonra MGK Genel Sekreterliği de yapan Korgeneral Şükrü Sarıışık’ın seminerde yaptığı sunumda kullandığı ifadeler dikkat çekici:
SÜRATLİ VE SERT TEDBİRLER
“Aldığımız istihbarat ve yaptığımız değerlendirmelere göre İstanbul’da yaklaşık 200-210 bin, İzmit’te 21 bin, Adapazarı’nda 12 bin olmak üzere toplam 240-250 bin kişinin bölücü unsurlara destek verebileceği değerlendirilmektedir. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki olaylara İsrail örneğinde olduğu gibi kesin süratli ve sert tedbirler alınmadığı takdirde bilhassa irtica olaylarının ülke geneline yayılma ihtimali mevcuttur.”
TEPELEME VAR
Seminerde bu konuda Sarıışık ile hemfikir olan dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ise stratejinin adını koyuyor: Tepelemek.. İşte Doğan’ın o sözleri:
“Toplumsal olaylarda artık acıma bilmem ne yapma filan yok. Dağılma değil toparlama var tepeleme var. Başka bir şey yok. Böyle bir olay içerisinde efendim kalkanlarımızı elimize alacağız coplarla bilmem ne yapacağız megafonal ay şöyle kama düzenidir, hat düzenidir hayır bilmem nedir falan filan değil. Tabi teknikler kullanılır. Parçalanması için gereken şey kullanılır ama büyük ölçüde silahlı kuvvetlerin gücü büyük ölçüde ortaya konur.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Çemen Tekstil greviyle dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Şemdinli sil baştan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...