24 Ocak 2010 00:00

Kar beyaz yüzünü gösterdi

GÜNLERDİR İstanbul’u etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, geceden itibaren yerini kar yağışına bıraktı.

Paylaş

GÜNLERDİR İstanbul’u etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, geceden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle görevliler de geceden itibaren olumsuzluklara karşı hazır bekletildi. Yer yer tuzlama çalışmaları yapan belediye ekipleri önemli kavşak ve köprülerde buzlanmaya karşı hazırda bekletildi.
Olumsuz hava koşulları TEM Otoyolu trafiğini de etkiledi. TEM Otoyolu Edirne istikameti fırtına nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Araçların D-100 Karayolu’na yönlendirildiği belirtildi. Ayrıca İstanbul’da tipiden dolayı elektriklerin zaman zaman kesildiği belirtildi.
CENDERE TAŞTI
Gece boyunca etkili olan yağış nedeniyle Cendere deresinin su seviyesi yükseldi. Derenin Ayazağa bölümünde ise su taşkınları meydana geldi. Ayazağa-Kemerburgaz yolu ise, küçük araçların geçişine kapatıldı. Bu arada, derenin Sadabad bölümünde ise suların iyice yükselmesi dikkatlerden kaçmadı. KAR YAĞIŞI PAZARTESİ AKŞAMINA KADAR
Meteoroloji İşlerinin hava tahminleri doğrultusunda kar yağışının pazartesi akşamına kadar sürmesi bekleniyor.
Bursa’da gece geç saatlerde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Beyaza bürünen kentte, çok sayıda araç yollarda kalırken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Uludağ’da ise kar kalınlığı 110 santimetreye çıktı.
BALIKESİR’DE YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI
Balıkesir’de dün başlayan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle İzmir karayolu ulaşıma kapandı. Dün gece Edremit-Yenice karayolunda 16 araç mahsur kaldı. Edremit Belediyesi’ne ait iş makinelerinin çabalarıyla otobüs ve diğer araçlardaki yaklaşık 200 kişiye, saat 23.00 sıralarında ulaşıldı. Bazılarında turistlerin de bulunduğu araçlar, Yenice güzergahına sevk edildi.
TRAKYA’DA ÜÇ İL ELEKTRİKSİZ KALDI
Enerji nakil hatlarındaki arıza nedeniyle Trakya bölgesinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a verilen elektrik kesildi. TREDAŞ Genel Müdürlüğü TEAŞ’ın ulusal elektrik dağıtım sisteminden kaynaklanan arıza nedeniyle 3 ilde birden saat 08.00'den itibaren elektrik verilemediğini söyledi. Bu arada etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Edirne Hamzabeyli ile Uzunköprü yolları yoğun tipi ve kar nedeniyle zaman zaman kapandı. Tekirdağ'dan Malkara, Şarköy, Muratlı, Hayrabolu yolları da kar nedeniyle kapandı. Kapalı olan Kırklareli Vize, Pınarhisar, yollarını açma çalışmaları sürdürülüyor. (HABER MERKEZİ)

YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ, 1 BEBEK ÖLDÜ

İstanbul O-2 Otoyolu Kınalı mevkiinde yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu bir bebek öldü, 2’si ağır, toplam 6 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Edirne-Ankara seferini yapan otobüs, O-2 Otoyolu Kınalı Kavşağı’nı İstanbul yönünde geçtikten sonra, aşırı fırtına ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası otobüsün sürücüsü, muavin ve 2 yolcu kendi imkanları ile otobüsten çıkmayı başardı. Ancak koltukların arasında sıkışan anne, bebekten anne yaralı olarak kurtarıldı, ancak kucağındaki bebek öldü
Ankara’da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otobüsü yan yattı. Kazada 3’ü ağır 15 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada yaralılar uzun süre kar altında ambulansların gelmesini bekledi.
ÖNCEKİ HABER

İzmir Çağdaş Demokrat Mimarlar seçimlere hazır!

SONRAKİ HABER

TEKEL BELEDİYE OMUZ OMUZA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...