24 Ocak 2010 00:00

Afyon’da atama protestosu

AFYON’da ataması yapılamayan öğretmenler platformu (AYÖP) yaptığı açıklamada Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu döneminde de eğitimin ve öğretmenlerin sorunlarının ...

Paylaş

AFYON’da ataması yapılamayan öğretmenler platformu (AYÖP) yaptığı açıklamada Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu döneminde de eğitimin ve öğretmenlerin sorunlarının çözülmediğini belirtti. Açıklamada, 327 bin öğretmenin atama beklediği hatırlatılan açıklamada, "Bakanlık yaptığı açıklamalarda önce 150 bin öğretmen açığı var olduğunu söylerken sonra 76 bine düşürmüş ve en son yaptığı açıklamada da öğretmen açığı olmadığını söylemiştir. Madem öğretmen açığı yok da o zaman neden önümüzdeki ay ücretli öğretmen alımı için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri başvurular almaktadır. Tabi ki açıklaması kolay bizleri kalifiye eleman olarak daha ucuza ve haklarımızdan mahrum olarak çalıştırmaktır diyen öğretmenler eğitimin de artık özelleştirildiğini ve devletin taşeronluğa soyunduğunu söylemektedir" denildi. Bu haksız uygulamanın kamuda şimdilik sadece öğretmenlere uygulandığını söyleyen öğretmenler, tüm kamu çalışanlarını ve öğrencileri birlikte mücadele platformu oluşturmaya çağırdılar. Bir diğer sorunun ise şubat atamalarının yapılmaması olduğunu söyleyen öğretmenler, bununla birlikte birçok öğretmen ve öğrencinin mağdur kalacağını söyleyerek mücadelenin öğretmen, öğrenci ve veli birliğiyle başarıya ulaşabileceğinin altını çizdiler.
Açıklamada “işsizliğe, güvencesizliğe, emeklerimizin yok sayılmasına da hep bir ağızdan hayır diyeceğiz" denildi. (Afyon/EVRENSEL)

ÖĞRETMENLERE SÜRGÜN

Baskı ve soruşturmaların durmaksızın devam etmesi eğitim emekçilerinin de tepkisini toplamaya devam ediyor. 100.Yıl İlköğretim Okulunda çalışan iki Eğitim-Sen üyesi öğretmen hakkında okulda para toplamaya karşı çıkmaları sebebi ile soruşturma açılması ve okul müdürünün şikayeti üzerine Kınık ve Dikili'ye gönderilmeleri eğitim emekçileri tarafından kınandı. Eğitim Sen Bergama Temsilciliği Kaymakamlık önünde eylem yaptı. Açıklamada, sürgünlerin iptal istendi.
(Bergama/EVRENSEL)

Mazhar Uzbek
ÖNCEKİ HABER

Antakya Emek Gençliği’nden Bologna eylemi

SONRAKİ HABER

Zamlar Batıkentlileri çileden çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa