26 Ocak 2010 00:00

Maçlarda destek eylemleri yapıldı

ALİAĞA Demokrasi Platformu bileşenleri, Enka Spor Salonu’nda oynanan Aliağa Petkim-Tofaş basketbol maçında TEKEL işçilerine destek için “TEKEL işçisi yalnız değildir” pankartı açmak isteyince polislerin saldırısına uğradı.

Paylaş

ALİAĞA Demokrasi Platformu bileşenleri, Enka Spor Salonu’nda oynanan Aliağa Petkim-Tofaş basketbol maçında TEKEL işçilerine destek için “TEKEL işçisi yalnız değildir” pankartı açmak isteyince polislerin saldırısına uğradı. Pankartın açılmasına izin vermeyen polisler, aralarında Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, Mali Sekreter Cemal Topçu, İdari Sekreter Cengiz Tereci, Baştemsilci Ahmet Oktay, Genel-İş Aliağa Temsilcisi Yücel Laçinel, İşyeri Temsilcisi Remzi Özcan’ın da aralarında bulunduğu 10 işçiyi gözaltına alarak karakola götürdü. Gözaltına alınmaya itiraz eden ve direnen işçilere polis zor kullandı. İtiş kakış sırasında PETKİM Baştemsilcisi Ahmet Oktay’ın montu yırtıldı.
EYLEME DEVAM
Karakola götürülen işçiler ifade verirken Türk-İş bölge temsilciliği ve diğer sendikacıların araya girmesiyle gözaltı krizi çözüldü ve işçiler serbest bırakıldı. Sendika yöneticileri ve işçiler daha sonra Demokrasi Meydanı’na gelerek, yaşanılan durumu protesto edip TEKEL işçilerine destek eylemine devam ettiler. TEKEL işçileri için her gün Demokrasi Meydanı’nda toplanma kararıyla buraya gelen diğer emekçiler de gözaltı olayını protesto etti.
BİRLEŞİRSEK GÜÇLÜYÜZ
Burada konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, “TEKEL işçilerinin sesini duyurmamıza izin vermediler, bizleri gözaltına aldılar. TEKEL işçileri ıslanırken biz de ıslanıyoruz, üşürken biz de üşüyoruz, bizler Aliağa Demokrasi Platformu olarak TEKEL işçileri mücadeleye devam ettiği sürece burada toplanıp, yaşadığımız her alanda onların sesine ses katacağız. Biz emekçiler birleşirsek güçlüyüz. Onlar direnişi bir adım öteye götürmek için mücadele ettiğinde bizler bir şeyler yapamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.
MÜCADELE ÇAĞRISI
Daha sonra söz alan Genel İş Temsilcisi Yücel Laçinel de mücadeleyi daha da büyütmek gerektiğini söyleyerek, şöyle devam etti: “Hakkını arayan işçiler her zaman kötü muameleyle karşılaşıyor. En son TEKEL işçileri de Ankara’da dövüldü, açlık ve soğuk altında mücadele ediyorlar. Bizler bir nebze de olsa ışık tutabilmek, destek olabilmek için buradayız. Bizlere düşen TEKEL işçileri kazanana kadar onlarla beraber burada direnişi sürdürmek ve büyütmek.” Laçinel Aliağalı emekçileri mücadeleye çağırdı.
TARAFTAR DESTEĞİ
TEKEL işçilerine bir destek de Pazar günü maçı olan Ankaragücü ve Diyarbakırspor taraftarlarından geldi. Her iki takımın taraftarları da TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulundular. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

KESİLEN PARALAR FAİZİYLE GERİ ÖDENECEK

SONRAKİ HABER

HÜKÜMET İŞÇİLERE MERHAMET ETMİŞ!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...