26 Ocak 2010 00:00

SOBALARA DİKKAT

SOĞUK hava ve rüzgarla birlikte sobadan zehirlenmeler arttı. Kocaeli’de soba zehirlenmesinde 3 kişi hayatını kaybetti, Gaziantep ve Konya’da karbonmonoksitden zehirlenmeler oldu.

Paylaş

SOĞUK hava ve rüzgarla birlikte sobadan zehirlenmeler arttı. Kocaeli’de soba zehirlenmesinde 3 kişi hayatını kaybetti, Gaziantep ve Konya’da karbonmonoksitden zehirlenmeler oldu.
Kocaeli’de soba zehirlenmesinde 3 kişi hayatını kaybetti bir kişinin de tedavisi sürüyor. Edinilen bilgiye göre Gölcük ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde ailenin evlerinden çıkmaması üzerine komşuları endişe etti. Kapıyı kırarak içeri giren komşuları, Mustafa Pustu kızı Zümrüt Pustu ve kız kardeşi Zahide Çepnioğlu kızı Rabia Çepnioğlu’yu baygın halde buldu.
Acil Servis ve polise haber verilmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, ailenin karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirleyerek, Gölcük Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Zümrüt Pustu, Zahide ve Rabia Çepnioğlu, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi, Mustafa Puslu ise burada yapılan ilk müdahalenin ardından Donanma Komutanlığı’na bağlı hastaneye kaldırdı.
GAZİANTEP’TE ZEHİRLENMELER
Gaziantep’te karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle çok sayıda kişi hastanelere kaldırıldı. Gece yağmurun ardından başlayan lodos, bacalarda geri tepmeye neden oldu. Gece yarısı ve sabahın erken saatlerinde halsiz ve baş dönmesi nedeniyle hastanelere giden vatandaşlara acil servislerde müdahale edildi. Durumu ağır olan gözetim altında tutulurken diğerleri muayenelerinin ardından evlerine gönderildi.
Karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle vatandaşlar, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek, 25 Aralık ve Şehitkamil devlet hastanelerinde tedavi edildi. Uzmanlar, lodoslu havalarda soba yakanların daha dikkatli olmalarını istedi. Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Acil Servisi doktorlarından İsmail Toğsun, 60 yakın kişinin karbonmoniksit zehirlenmesi nedeniyle hastanelerine geldiğini belirtti. Rüzgârın etkisiyle zehirlenmelerde artış olduğunu kaydeden Toğsuz, zehirlenen vatandaşlarda, baş dönmesi, şuur kaybı ve kusma gibi belirtiler olduğunu ifade etti. Toğsuz, “Karbonmoksit, renksiz ve kokusuz olması nedeniyle zehirlenme oluyor.” dedi. Toğsuz, vatandaşların, yatmadan önce sobalarını söndürmelerini istedi. Toğsuz, hastaların 10’unun durumunun ağır olduğunu, hayati tehlikesi bulunan 3’ünün servislere yatırıldığını söyledi.
KONYA’DA 25 VAKA
Konya’da şiddetli lodos nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından 5’i çocuk, 25 kişi zehirlendi. Saatteki hızı 40 kilometreyi bulan rüzgârın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten yetkililer, vatandaşlara dikkatli olması uyarısında bulundu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Baz istasyonları kaldırılsın!

SONRAKİ HABER

Kar ve fırtına etkisini sürdürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...