26 Ocak 2010 00:00

EĞİTİMCİLER OKUMA KÜLTÜRÜNÜ TARTIŞTI

EĞİTİM Sen’in 23-24 Ocak 2010 tarihlerinde İstanbul’da yaptığı “Uluslararası Katılımlı Okuma Kültürü-Sorunlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu”nun sonuç bildirgesi yayınlandı.

Paylaş


EĞİTİM Sen’in 23-24 Ocak 2010 tarihlerinde İstanbul’da yaptığı “Uluslararası Katılımlı Okuma Kültürü-Sorunlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu”nun sonuç bildirgesi yayınlandı.
Bildirgede, sempozyumun toplumsal bilinçlenmeye dönük kültürel çalışmalara katkı sunmak hedefiyle düzenlendiği kaydedilerek, okuma kültürü önündeki engellerin nasıl aşılabileceğinin tartışıldığı dile getirildi.
Okul, halk ve çocuk kütüphanelerinin yetersizliği ve bu alanlarda uzman kütüphanecilerin görevlendirilmediği aktarılan bildirgede, yüksek öğretimde öğretmen adaylarına okuma kültürünü geliştirmeye dönük eğitim verilmediğine vurgu yapıldı. Okuma kültürünü geliştirmede plastik sanatlar okuryazarlığının dikkate alınmadığına atıf yapılan bildirgede, görsel ve yazınsal estetik değerlerin öğretmen adaylarına kazandırılmadığına dikkat çekildi.
Bütün olumsuzluklara rağmen okuma kültürünün geliştirilmesinin mümkün olduğuna işaret edilen bildirgede, “örneğin aile içinde mutlaka kitap okuyan birinin olması, evde küçük de olsa bir kütüphanenin bulunması ve yetişkinlerin rol model olabilmesi çocukların okuma kültürüne sahip olması anlamına gelecektir” denildi. İstisnasız her okulda, öğrencilerin ödünç kitap alabilecekleri ve oturup okuyabilecekleri, bilgi-belge yönetiminden mezun uzmanların çalıştığı kütüphaneler olması gerektiğine atıf yapılan bildirgede, yeni halk kütüphanelerinin açılması talep edildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Antalya’da havai fişek yasaklandı

SONRAKİ HABER

Genç kız yüksek gerilime kapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...