26 Ocak 2010 00:00

Bakandan ‘Kelepçeye şükredin’ iması

TARIM ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, BDP’ye yönelik operasyonda aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu Kürt siyasetçilerinin kelepçelenerek ...

Paylaş

TARIM ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, BDP’ye yönelik operasyonda aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu Kürt siyasetçilerinin kelepçelenerek adliyeye getirilmesine yönelik tepkileri haksız bularak, “İnsanlar evlerinden alınıp, ya bir asit kuyusuna atılıyordu, ya da bir köprü altına atılmıyor muydu? O gün bunlara karşı bile sesini çıkarmayanlar bu gün kelepçeyi sorguluyor?” dedi. Eker, AKP iktidarıyla birlikte bölgedeki olağanüstü uygulamaların sona erdiğini öne sürdü.
Eker, Diyarbakır Kent Düğün Salonu’nda düzenlenen AKP Diyarbakır İl Danışma Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Kürt siyasetçilerine yönelik tutuklama furyasını savunmakla kalmadı, siyasetçi ve belediye başkanlarının kelepçelenmesini de ‘Adeta ölümü gösterip sıtmaya razı edercesine’ haklı göstermeye çalıştı. AKP iktidarı döneminde Enes Ata, Ceyhan Önkol, Uğur Kaymaz, Yahya Menekşe gibi onlarca Kürt çocuğunun katledilmesini görmezden gelen Eker, AKP iktidarıyla birlikte bölgedeki olağanüstü uygulamaların sona erdiğini iddia etti. Eker, kelepçeli uygulamayı savunarak, “2001 yılında Diyarbakır’dan bir yerden bir yere giderken defalarca arabalarımızı durdurup kimlik kontrolünden geçiriliyorduk. Bunları ne çabuk unuttular. İnsanlar evlerinden alınıp, işkenceden geçirilip, ya bir asit kuyusuna atılıyordu, ya da bir köprü altına atılmıyor muydu? Bu bölgede bunların hepsi yaşanmıyor muydu? O gün bunlara karşı bile sesini çıkarmayanlar bu gün kelepçeyi sorguluyor?” dedi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Kalkan: AKP Türkiye’yi savaşa sürüklüyor

SONRAKİ HABER

Toprağın altını değil üstünü paylaşsınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...