26 Ocak 2010 00:00

Başbuğ sert Erdoğan
temkinli

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, “Balyoz” darbe planıyla ilgili suskunluğunu bozdu.

Paylaş

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, “Balyoz” darbe planıyla ilgili suskunluğunu bozdu.
Çok sert açıklamalar yapan Başbuğ “İddialar vicdansızlık. Lanetliyorum. TSK’nın sabrının sınır var” dedi. Aynı saatlerde başbakan Erdoğan ise Ankara’da “Uluslararası Demokrasi Kongresi” kongresinde konuştu. Başbakan TSK’dan çok sivil dikta eleştirilerine karşılık verdi.
KARABEKİRLİ GÖNDERME
Kazım Karabekir’in ölümünün 62. yıldönümü nödeniyle Genelkurmay Başkanlığı’nda bir anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kazım Karabekir’in bazı sözlerine atıfta bulundu.Karabekir’in “Vatandaşa yanlış haber felaket getirir. Gerçeği ara öğren de ondan sonra istediğin gibi kendi yorumunu yap” dediğini aktaran Başbuğ, “25 Ocak 2010 tarihindeyiz. Bu sözlerin şimdi ne kadar önemli olduğunu bir defa daha altını çizmek istiyorum” dedi.
SABRIMIZ TAŞIYOR!
“Söz konusu seminer 7 yıl önceydi” diyen Başbuğ, “Biraz insaflı, sabırlı olmak lazım. Belgeleri inceliyoruz, ancak incelenmesi kabulü anlamına gelmez. İddialar vicdansızlık. Lanetliyorum. TSK’nın sabrının sınır var” dedi.
Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un bu sözlerle “Bayloz” isimli darbe planına yanıt verdi.
ADRES GÖSTERMEDEN!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ise dün Ankara’da Memur-Sen’in düzenlediği, “Uluslararası Demokrasi Kongresi”nin açılışında konuştu. Erdoğan konuşmasında yine isim vermeden darbe planlarına değindi. Başbuğun sert açıklamalarına rağmen Erdoğan genel konuşmayı tercih etti. Erdoğan darbe palanlarından çok partisine yönelik ‘sivil dikta’ eleştirilerine sert yanıtlar verdi.
SİVİL DİKTA ELEŞTİRİSİ
Erdoğan özetle şöyle konuştu: “Halkın iradesiyle oluşan bu Meclis’e bu iradeyi kullanma noktasında, olumsuz yaklaşan zihniyetler bu ülkede görev yaptılar. Bu ülkede muhalefet görevi üstlendiler. Hani kuvvetler ayrılığı prensibi vardı? Hani yürütme vardı, hani yargı vardı? 367 garabetinin mucitleri çıkıyor, akla ziyan iddialarla reformların önünü kesmek için yeniden sahne alıyor. Kalkıp milletin iktidarını sivil diktayla suçlayacaksın.”
(HABER MERKEZİ)

BAYKAL: KUŞKUN VARSA GÖREVDEN AL
“BALYOZ” planı iddialarıyla ilgili Başbakan Erdoğan’a seslenen CHP lideri Deniz Baykal, “Genelkurmay Başkanı ve komutanlarla ilgili kuşkun varsa görevden al. Ama kurumları yıpratma” dedi.
Baykal, Milliyet gazetesine açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Baykal, son dönemde geçerli-geçersiz belgeler, doğru-yanlış telefon dinlemeleri ve bunun gibi şeylerle Türkiye’nin komplolara şerbetlenmeye başladığını söyledi. Baykal, darbe planı iddialarıyla ilgili olarak “Eğer Başbakan bu olayların bir parçası olarak Genelkurmay Başkanı’nın ya da kuvvet komutanlarının doğrudan işin içinde bulunduğuna ikna olmuşsa yapması gereken iş, görevden almaktır” dedi.
Deniz Baykal, Başbakan’ın bunun yerine kurumu tahrip ettiğini savundu. Baykal, “Çünkü elinde ikna olacak bir olay, somut belge yok” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Dostluğu için elimden geleni yapıyorum

SONRAKİ HABER

Eski DTP’lilere hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...