26 Ocak 2010 00:00

Yeteri kadar savaştık

AFGANİSTAN’daki NATO kuvvetlerinin komutanı General Stanley McChrystal, “siyasi çözüme inandığını” belirtti.

Paylaş

AFGANİSTAN’daki NATO kuvvetlerinin komutanı General Stanley McChrystal, “siyasi çözüme inandığını” belirtti. İngiliz Financial Times gazetesine demeç veren general, “Asker olarak, yeterince savaştığımızı düşünüyorum. Bütün savaşlarda olduğu burada da siyasi çözümün kaçınılmaz olduğuna inanıyorum” dedi.
Emrindeki binlerce askerle Taliban’ı siyasi müzakerelere zorlamak için yeterince zayıflattığını düşündüğünü de söyleyen McChrystal, Taliban’ın iktidara gelme ihtimaline ilişkin soruya, “Geçmişe değil de geleceğe odaklanan her Afganlının oynayacağı rol vardır” cevabını verdi. ABD yönetimi, 70 bin işgal askerinin bulunduğu Afganistan’a 30 bin kişilik takviye kuvvet göndereceğini geçen ay açıklamıştı.
BİR İNGİLİZ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada, Afganistan’da yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 1 İngiliz askerinin öldüğü bildirildi. İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, askerin, Pazar günü güneydeki Helmand vilayetindeki Sangin’de yaya olarak devriye gezerken öldüğü belirtildi.
Böylece, 2001’de işgalin başlamasından beri ölen İngiliz askeri sayısı 251’e yükseldi.
ABD CASUS UÇAĞI DÜRÜRÜLDÜ
Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde ise ABD’ye ait bir casus uçağının, aşiret üyesi militanlar tarafından düşürüldüğü iddia edildi. Pakistan’da yayım yapan Dawn News’in haberine göre, Kuzey Veziristan’ın Hamzoni bölgesinde ABD’ye ait casus uçağı, aşiret üyesi militanların açtığı ateş sonucu düşürüldü.
Dawn News’e konuşan Said-ür Rahman isimli bir görgü tanığı, kabile üyelerinin açtığı ateş sonucu uçağın vurulduğunu ve irtifa kaybederek düştüğünü söyledi.
İddialar üzerine Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, bölgede vurularak düşürülen bir uçağın olmadığı, ABD casus uçağının teknik arıza nedeniyle düşmüş olabileceği belirtildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yunan çiftçiler yine yollarda

SONRAKİ HABER

Fırsatlar ülkesinde işsizlik rekoru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...