26 Ocak 2010 00:00

İşten atıldı ama şimdi ressam

SENDİKAL Faaliyete katıldığı gerekçesiyle fabrikadan atıldıktan sonra resim yapmaya başlayan Sinan Koç, ressamlığı ömür boyu sürdürmek istediğini söyledi.

Paylaş

SENDİKAL Faaliyete katıldığı gerekçesiyle fabrikadan atıldıktan sonra resim yapmaya başlayan Sinan Koç, ressamlığı ömür boyu sürdürmek istediğini söyledi.
Koç, yaklaşık 15 sene bir fabrikada çalıştıktan sonra sendika faaliyetlerine katıldığı için işten atıldığını belirterek, işsiz kaldıktan sonra 6 aya yakın boş gezdiğini, para kazanabilmek için resim yeteneğini değerlendirerek resim yapmaya başladığını ifade etti.
Koç, ressamlığa başladığında çevresinden olumlu tepkiler aldığını dile getirdi. Resime 1 yıl önce başladığını aktaran Koç, 600’e yakın portre yaptığını söyledi.
Portresini yaptığı insanların kendisini arayıp teşekkür ettiğini kaydeden Koç, ressamlığı büyük bir mutlulukla yaptığını anlatıyor “Kimse bana karışmıyor. Kendi işimin kendi patronuyum o yüzden bu mesleği asla bırakmam. Bu sanat sayesinde ekmeğimi kazanıyorum. Allahın bana vermiş olduğu altın bileziği bozdurup bozdurup harcıyorum” şeklinde konuştu.
Koç, yaptığı resimlerden sadece birkaç kez tepki aldığını ifade ederek, başından geçen iki olayı şöyle anlattı: “Seyrek saçlı olan kişi neden gür saçlı yapmadığımı, yüzünde ben olan birisi ise neden bensiz yapmadığıma tepki gösterdi. ‘Neden kendinden de bir şey katmadın?’ dediler. O zaman anladım ki resim yaparken kendinden de bir şeyler katacaksın. Onların isteklerini yaptım. Daha sonra bana dediler ki: Resim, fotoğraftan da daha güzel oldu.”
Koç, resim sanatıyla uğraşacak olanlara şu tavsiyede bulundu: “ Resim yapacak olanlar, hiçbir zaman resim yapmaktan vazgeçmesinler. Güzel resim yapamadıkları için çizgi çizemedikleri için şevkleri kırılmasın. Mesela ben bu işin eğitimini hiç almadım ama azmettim doğru resmi yapabilmek için. Çünkü bir gün doğru çizgiyi çekebileceğime inanıyordum. O yüzden tavsiyem resim yapacak olanlarda bir gün doğru çizgiyi çekeceklerine inansınlar. Asla yılmasınlar bu işe dört elle sarılsınlar.”
(CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

RAMP IŞIKLARI

SONRAKİ HABER

Van Gogh’u nasıl bilirdiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...