26 Ocak 2010 00:00

Ankara TEKEL işçilerine destek mitingi sonucu

4-c olmamak için günlerdir eylem yapan TEKEL işçilerinin onurlu mücadelesine destek amacı ile Ankara’ya gittik.

Paylaş

4-c olmamak için günlerdir eylem yapan TEKEL işçilerinin onurlu mücadelesine destek amacı ile Ankara’ya gittik. Yolda işçi arkadaşlar arasında büyük bir sevinç vardı. İçimiz coşkuluydu. Çünkü bizim gibi emekçi olan kardeşlerimize desteğe gidiyorduk. Sabaha doğru Ankara’ya indik. Yurdun dört bir tarafından binlerce işçi kardeşlerimiz gelmişti. Hükümetin TEKEL işçilerine ve 4-c çalışan kardeşlerimize yapmış olduğu haksızlığı protesto ederek Sıhhiye Meydanı’nda binlerce işçi ile buluştuk. TEKEL’cilerden bir bayan işçi arkadaşımızın konuşması bizleri coşturdu. Ardından İstanbul itfaiyecilerinden işten çıkarılan işçi arkadaşlarımızın temsilcisinin konuşması bizleri daha da heyecanlandırdı. Yağan yağmura rağmen üşümüyorduk. Çünkü işçi bütünleşmişti. Çağımızın köleliğine karşı hükümete dur diyecekti.
Kürsüye çıkan Türk-İş lideri Mustafa Kumlu öyle bir konuşma yaptı ki heyecanımız, coşkumuz kayboldu. Tabiri yerindeyse suya sabuna değmeden konuşmasını yaptı ve kürsüden indi. Ben bir işçi olarak çok şey bekliyordum. Kürsüye yumruğunu vurup, “TEKEL işçilerinin sonuna kadar arkasındayız. 4-c’yi istemiyoruz. Buradan hükümete sesleniyoruz. Ya TEKEL’cilerin haklarını ver ya da genel grev” demesini bekliyorduk. Buradan Türk-İş’e ve duyarsız kalan işçi arkadaşlarımıza sesleniyorum. Artık uyanın. Çünkü sıra size de geliyor.
Şu anda var olan hükümet zengin ve fakir yaratmaya çalışıyor. Orta direk diye bir şey kalmayacak. Zenginin çocuğu zenginliğe devam edecek. 4-c ve asgari ücret ile çalışan insanın bırak yaşaması, karnını zor doyuracak. Çoluk çocuğunu kuru ekmek ile büyütmeye çalışacak. Gıdasını tam alamayan bir çocuğun ne fiziki yapısı ne de beyni tam gelişir. İşçinin çocuğu okuyamayacak. Diyelim ki başarılı bir çocuk oldu. İlköğretim ve orta öğretimi devlet desteği ile okudu. Paran var ise üniversitenin kapısından adımını atarsın. 4-c’ye mahkum edilmek istenen işçinin parası olmayacağına göre çocuğu okuyamayacak. Babası gibi 4-c olacak. Kısaca çağımızın kölesi. Eee nede olsa zenginlere karın tokluğuna hizmetçi köle lazım. Yapmak istenen bu. Varın gerisini siz düşünün.
4-c’de 3.5 yıl çalışmış işçi Ahmet Karaburun (Harb-İş İstanbul Deniz Kuvetleri Komutanluğı-Pendik)
ÖNCEKİ HABER

Biz 4-c saldırısını püskürtemezsek onlar hepimizi 4-c’li yapacak

SONRAKİ HABER

RAMP IŞIKLARI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...