26 Ocak 2010 00:00

Biz 4-c saldırısını püskürtemezsek onlar hepimizi 4-c’li yapacak

Her gün her gün ‘toplanan’ ve ara sıra da TEKEL işçilerini ziyaret eden sendika ve konfederasyonlarının yapacağı tek şey var o da iş bırakmak, hem de öyle bir günlük falan değil, TEKEL işçileri kazanana kadar.

Paylaş

Her gün her gün ‘toplanan’ ve ara sıra da TEKEL işçilerini ziyaret eden sendika ve konfederasyonlarının yapacağı tek şey var o da iş bırakmak, hem de öyle bir günlük falan değil, TEKEL işçileri kazanana kadar. Yoksa bu saldırı sadece 3-5 destek ziyareti, 1000-2000 yağmurluk, 500-1000 kişiye çorba 300-500 atkı dağıtmakla veya haydi gençler ´omuzdan tutun beni´ halayıyla püskürtülecek bir saldırı değil. Emek hareketi buradan ya kazanacak ya kaybedecek, kesinlikle kaybeden sadece TEKEL işçileri olmayacak. Onun için emek örgütleri ve dostları 40 günlük süreci yeniden gözden geçirmeli, koordineli örgütlü ve birleşik bir destek ve mücadele planı hazırlamalıdır kimin ne yaptığı belli olmayan bir emek örgütlülüğü deveden tüy bile kopartamayacaktır ve bunu emekçilerin tüm haklarını gasbetmekle görevlendirilmiş AKP bizden daha iyi görmektedir.
Ayrıca hiç bir sendika da işi sadece konfederasyonlara ya da Kumlu’ya havale etmemelidir 5-6 sendikanın hatta şubelerinin alacağı ve yaşama geçireceği bir iş bırakma kararının hazırlığına konfederasyonlar duyarsız kalamayacaktır, zaten onları böyle tabandan zorlamak daha doğru olacaktır sadece tepeden alınan bir iş bırakma kararı cuma günleri 1 saat iş bırakma kararı gibi havada kalacaktır. İş bizlere düşmektedir sendikalı işçiler sendikalarını bu kararı almaya ve bu kararı örgütlemeye zorlamalıdır, sendikacılar yüzünü işyerlerine dönmelidir sadece mail atarak ya da çıkarılan el ilanlarını yakaladıkları işyeri temsilcisinin eline tutuşturarak eyleme, hele hele iş bırakmaya çağrı yapmak cevap bulmayacaktır, 17 Ocak mitingi bunu göstermiştir TEKEL işçilerinin eylemini şöyle destekledim böyle destekliyorum diyen sendikalar 30-40 kişi ile mitinge katılmışlardır, onun için tüm işyerleri gezilmelidir her şubenin 8-9 tane yöneticisi vardır bunlar yanlarına TEKEL işçilerini de alarak işyerlerini ziyaret edebilir, bir genel eylemi örgütleyebilirler Türk-İş Ankara Şubeler Platformu böyle bir fikri örgütleyecek ve ateşleyecek dinamiğe sahiptir. DİSK ve KESK’e bağlı sendika şubelerini de bu işe katarak konfederasyonlara iş bırakma kararını aldırabilirler.
Kumlu’ya havale edilen bir iş bırakma kararı, onun almayacağı bu kararı desteklemektir, dava meşrudur ve hiçbir sendika yöneticisinin geri durmaya ve ayak sürtmeye hakkı yoktur.
Yoksa gerçekten sadece TEKEL işçisi kaybetmeyecek.
Kenan Polat (Tez Koop İş Üyesi)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçilerine selam olsun

SONRAKİ HABER

Ankara TEKEL işçilerine destek mitingi sonucu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...